návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Fleky s červeným zelím a slaninou

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Fleky s červeným zelím a slaninou
Autor: Johana Pošová Fleky s červeným zelím a slaninou
Fleky jsou taková polozapomenutá pochoutka. Poohlédněte se po kvalitních těstovinách, výtečné fleky mají třeba v prodejnách s maďarskými specialitami. Kvalita je klíčová i u slaniny, podzimní zelí má už v popisu práce být křehké a šťavnaté. Trojčlenka, jejíž výsledek je vždy přesně to pravé.

Článek

Valašská kyselica Foto:

Vyzkoušejte klasické i netradiční recepty z kysaného zelí!

Kysané zelí má velmi vysoký obsah vitaminu C, který posiluje imunitu. Patří mezi tradiční české ingredience, naši předci dobře věděli, že metoda fermentace je nejen dobrá...

Postup

Slaninu nakrájejte na kostičky. Vložte ji do velké silnostěnné pánve s vyšším okrajem a vypékejte, až zezlátne a pustí tuk. Mezitím si dejte vařit vodu do velkého hrnce a osolte ji. Těstoviny uvařte podle návodu, slijte je a dejte stranou.

 

 

Jakmile bude slanina vyškvařená, vsypte k ní na kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a smažte, až cibule zesklovatí. Přidejte najemno nakrájené nebo nakrouhané zelí, pánev přikryjte a zelí poduste do změknutí. Během dušení ho zakápněte několika kapkami octa, aby neztrácelo barvu a zvýraznila se jeho chuť.

 

 

Na závěr vmíchejte uvařené těstoviny. Pokrm osolte a opepřete podle chuti. Podávat ho můžete přímo z pánve.

Fleky s červeným zelím a slaninou  Foto: Fleky s červeným zelím a slaninou; foto: Johana Pošová

V novém čísle časopisu Prima FRESH najdete i další poklady z české a moravské kuchyně:

Poklady české kuchyně Foto: Poklady české kuchyně; foto: Johana Pošová