Suroviny
Postup přípravy
- Slaninu nakrájejte na kostičky. Vložte ji do velké silnostěnné pánve s vyšším okrajem a vypékejte, až zezlátne a pustí tuk. Mezitím si dejte vařit vodu do velkého hrnce a osolte ji. Těstoviny uvařte podle návodu, slijte je a dejte stranou.
- Jakmile bude slanina vyškvařená, vsypte k ní na kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a smažte, až cibule zesklovatí. Přidejte najemno nakrájené nebo nakrouhané zelí, pánev přikryjte a zelí poduste do změknutí. Během dušení ho zakápněte několika kapkami octa, aby neztrácelo barvu a zvýraznila se jeho chuť.
- Na závěr vmíchejte uvařené těstoviny. Pokrm osolte a opepřete podle chuti. Podávat ho můžete přímo z pánve.
Připravte si klasické šunkofleky s uzeným masem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE