Suroviny
- vepřová krev 200 ml
- kroupy (vařené) 200 g
- vývar (vepřový) 800 ml
- česnek
- majoránka
- mletý kmín
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Nejprve připravte kroupy. Před vařením je namočte na 5–6 hodin do vlažné vody. Poté propláchněte a zalijte znovu čerstvou vodou. Dejte vařit do změknutí (zhruba půl hodiny, záleží podle velikosti krup)
- Silný vepřový vývar pořádně okořeňte solí, pepřem, majoránkou, kmínem a česnekem. Měl by být až přechucený.
- Vychladlé kroupy smíchejte s vepřovou krví. Tuto směs pak postupně, po jednotlivých naběračkách přimíchejte do horké (70–80 °C) polévky.
PRIMA TIP: V průběhu vmíchávání krup s krví již polévku nevařte, krev by se mohla vysrážet.
Oblíbenou zabijačkovou pochoutkou je i škvarková pomazánka. Připravte ji podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE