Suroviny
- sušené švestky 20 ks
- loupané mandle 20 ks
- slivovice 200 ml
- anglická slanina 20 tenkých plátků
Postup přípravy
- Sušené švestky důkladně opláchněte v teplé vodě, ty z obchodu totiž bývají sířené. Nechte je okapat, případně ještě rychle osušte utěrkou a do každé z nich vložte mandli místo pecky.
- Vložte je do slivovice a nechte 30 minut nebo přes noc marinovat.
- Marinované švestky obalte do slaniny a na boku je pro jistotu spíchněte dvakrát párátkem, aby plochá strana švestky zůstala bez párátka, a tak se mohla pěkně opéct na pánvi).
- Širokou pánev rozpalte, vyrovnejte na ni vedle sebe švestky a opékejte je pár minut z obou stran, až slanina začne pouštět tuk a vypékat se dokřupava a dozlatova. Podávejte teplé.
Švestky ve slanině a slivovici Zdroj: Silvie Kolevová / Každý den je svátek