Speciály

Voňavé recepty z bezinkových květů

Černý bez je listnatý keř, který v období před létem určitě nepřehlédnete. Zdobí ho totiž záplava velkých květenství z drobných kvítků krémové barvy, které omamně voní. A s těmito květy můžete doslova kouzlit i v kuchyni. Máme pro vás skvělé recepty, jak bez využít při přípravě dezertů nebo jak z něj připravit lahodný sirup.

Bezové květy se dají i smažit – stačí připravit řídké těstíčko, květenství v něm namočit a usmažit dozlatova. Efektní dezert pak stačí jen pocukrovat.

Důležité je nesbírat květy u silnice, ale najít místo dál od civilizace. Před kuchyňskou úpravou květy neomývejte, ale nechte je chvíli rozložené třeba na kuchyňské lince, aby z nich mohli vylézt broučci, kteří se v nich rádi schovávají.

Využijte krátké období kvetoucího bezu a připravte si vynikajicí recepty:

Recepty