Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Osvěžující bezová limonáda s mátou

5 porcí
do 10 minut
Osvěžující bezová limonáda s mátou
Osvěžující bezová limonáda s mátou Autor: Petr Klíma
Vůně kvetoucího bezu se line do daleka a v ledovém nápoji vytváří spolu s mátou dokonalé osvěžení v teplých dnech. Tuto limonádu nám vždy připravuje moje máma na uvítanou, když přijedeme na chalupu na Vysočinu. Už při příchodu do chalupy je vidět 4litrová sklenice s kvasící limonádou na zápraží.
Reklama

Další skvělé tipy, co podniknout s nákupem z farmářského trhu, najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 6. června:

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Užijte si ty nejlepší prázdniny s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu prima FRESH nabízí pestrý výběr těch nejbarevnějších receptů plných chutí a vůní, které vám navodí správnou prázdninovou náladu. Najdete ho v prodeji...
Reklama

Postup

  1. Neoprané květy vložte do čisté 4litrové sklenice spolu s mátou. Citrony omyjte, nakrájejte i s kůrou na plátky a přidejte do sklenice.
  2. Ve větším hrnci rozmíchejte sušenou třtinovou šťávu v 3 l vlažné vody. Nálev přelijte do sklenice s květy, posypte droždím a zlehka na povrchu zamíchejte. Zakryjte plátýnkem, stáhněte gumičkou a nechte na teplém místě kvasit nejméně 2 dny, ne však na přímém slunci.
  3. Limonádu slijte přes jemné sítko nebo látku. Servírujte dobře vychlazené nebo s kostkami ledu ozdobené plátky citronu, pomeranče a lístky máty.
Reklama

Osvěžující bezová limonáda s mátou  Foto: Osvěžující bezová limonáda s mátou; foto: Petr Klíma

Zeleninová kuchařka Foto:

Seznamte se: PETR KLÍMA

Osm let pracuje jako šéfkuchař dejvické restaurace Country Life, ve které vaří hlavně z farmářské zeleniny. Kromě kvality potravin dbá na jejich čerstvost, ale také lokálnost.

Propojuje kuchyni českou i světovou, kterou poznal při svých cestách po Novém Zélandu, krátké stáži ve Francii a především na britských ostrovech, kde strávil 5 let.

Vymyslel stovky zdravých receptů bez masa a plných zajímavých superpotravin, které můžete ochutnat v restauraci nebo je vyzkoušet díky jeho Zeleninové kuchařce nebo blogu www.greenwayfood.cz, kam většinu jídel i sám fotí.

Kuchařku vydalo nakladatelství Smart Press.

 

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama