návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Cheesecake s bezovým květem a citronem

Hodnoceno: 0x
10 porcí
do 2 hodin
Cheesecake s bezovým květem a citronem
Autor: Dorty Chez Lucie Cheesecake s bezovým květem a citronem
Jakmile se bez obsype drobnými kvítky, znamená to, že už brzy přijde léto. Pokud už jste také propadli aperitivu Hugo a milujete vůni a jemnou nasládlou chuť bezového sirupu, tenhle cheesecake vás okouzlí.

Postup

  1. Den předem připravte ochucenou smetanu. Květy vytřepte, ať je zbavíte broučků a nečistot, a zalijte v misce smetanou. Zakryjte ji potravinářskou fólií a uložte přes noc do lednice. Druhý den sceďte, květy vyždímejte do smetany a vyhoďte. Odměřte 65 g ochucené smetany. 
  2. Suroviny na krém vytáhněte z lednice, aby získaly pokojovou teplotu, snáze je pak promícháte. 
  3. Dno rozevíratelné dortové formy vyložte pečicím papírem, zavřete ji a přesahující papír odstřihněte. Máslo rozehřejte, sušenky rozmixujte najemno, nebo vložte do plastového sáčku (vhodný je zip-lock) a přejeďte válečkem. Drcené sušenky promíchejte s máslem, rozprostřete je na dno připravené formy, lehce je přitlačte a uhlaďte obrácenou stranou lžíce. 
  4. Troubu předehřejte na 180 °C. Do spodní části umístěte hlubší plech a nechte ho nahřívat. Uvařte jeden litr vody. 
  5. Krémový sýr promíchejte stěrkou se sirupem, po jednom zapracujte postupně vejce a nakonec vmíchejte citronovou šťávu a ochucenou smetanu. Vlijte do připraveného korpusu a vložte do trouby. Do nahřátého plechu nalijte horkou vodu a rychle zavřete dvířka trouby, tím se uvnitř vytvoří pára. Pečte 15 minut, snižte teplotu na 120 °C a pečte ještě 60 minut. 
  6. Vypněte troubu, ale neotvírejte jí a cheesecake v ní nechte zcela zchladnout. Vytáhněte ho a uložte na pár hodin, ale ideálně přes noc, do lednice. 
Cheesecake s bezovým květem a citronem
Autor: Dorty Chez Lucie Cheesecake s bezovým květem a citronem

Další báječné letní recepty najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:  

Letní číslo časopisu Prima FRESH 2019

Užijte si léto plné nejen kulinárních zážitků s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Dorty Chez Lucie
Lucie Dvořáková

Světem pečení dortů vás provede cukrářka Lucie Dvořáková, mimo jiné blogerka známá jako Chez Lucie. Vyzkoušejte recepty na neodolatený čokoládový dort s citrusy, ořechový mocca dort, pěnové dortíky s tmavou a bílou čokoládou nebo podzimní dort s hruškami pošírovanými v červeném víně. Už se vám sbíhají sliny? A co teprve až otevřete tuto kuchařku a uvidíte fotografie! Nebojte se a pusťte se do pečení. Díky přehledným postupům, tipům a trikům zvládnete upéct nádherné a rafinované dobroty i vy.

Vydalo nakladatelství CZ Press.

Související témata: bezinky , cheesecake , dort , Sladké