návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Domácí bezinková šťáva

Hodnoceno: 0x
6 l porcí
nad 2 hodiny
Domácí bezinková šťáva
Autor: Slepičárna blog Domácí bezinková šťáva
Bezinková šťáva se v letním období skvěle využije při přípravě domácích limonád a jiných osvěžujících nápojů!

Postup

  1. Bezinkové květy dejte do velké nádoby, ideálně takové, kterou můžete přiklopit. Z vody a cukru si připravte rozvar. Vařte 1 minutu, pak odstavte a nechte chladnout asi 10 minut.
  2. Cukrovým rozvarem zalijte květy, přidejte na kolečka nakrájené citrony a zamíchejte. Přiklopte a nechte 30 hodin louhovat. Pokud nádobu dáte do ledničky, nemusíte ji ani přiklápět.
  3. Pak sceďte šťávu do hrnce, ideálně přes plátýnko, aby tam nezůstaly různé nečistoty. Vmíchejte kyselinu citronovou a plňte do čistých, uzavíratelných lahví.
  4. Co nevypijete hned, tak raději zavařte. Lahve se šťávou dobře uzavřete, vložte do myčky a spusťte program na co nejvíc. Zavařené lahve se šťávou skladujte ideálně někde v chladu a pokud možno i v tmavém prostředí.

Slepičárna blog Foto: Slepičárna blog

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

www.slepicarna-blog.cz

Související témata: Nápoje