Najděte si recept
Na co máte chuť?

Domácí bezinková šťáva
Bezinková šťáva se v letním období skvěle využije při přípravě domácích limonád a jiných osvěžujících nápojů!
nad 2 hodiny
6 l porcí
Suroviny (6 l porcí)
- bezinkové květy 50 ks
- Voda 2 l
- třtinový cukr 1 kg
- krupicový cukr 1 kg
- citrony (nebo limetky) 3 ks
- kyselina citronová 20 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Bezinkové květy dejte do velké nádoby, ideálně takové, kterou můžete přiklopit. Z vody a cukru si připravte rozvar. Vařte 1 minutu, pak odstavte a nechte chladnout asi 10 minut.
- Cukrovým rozvarem zalijte květy, přidejte na kolečka nakrájené citrony a zamíchejte. Přiklopte a nechte 30 hodin louhovat. Pokud nádobu dáte do ledničky, nemusíte ji ani přiklápět.
- Pak sceďte šťávu do hrnce, ideálně přes plátýnko, aby tam nezůstaly různé nečistoty. Vmíchejte kyselinu citronovou a plňte do čistých, uzavíratelných lahví.
- Co nevypijete hned, tak raději zavařte. Lahve se šťávou dobře uzavřete, vložte do myčky a spusťte program na co nejvíc. Zavařené lahve se šťávou skladujte ideálně někde v chladu a pokud možno i v tmavém prostředí.
Slepičárna blog
Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.
Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.