S vášní pro jídlo

Voňavá panna cotta s bezovými květy

Moje hodnocení
6x

Jednoduchý italský dezert, který byste měli alespoň jednou za život ochutnat. Může být krásně sezoní právě díky bezu. Ten dodá panna cottě příjemnou květinovou vůni a chuť.

6 porcí
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Smetanu nalijte do nádoby a ponořte do ní květy bezu.
  2. Takto nechte v chladu louhovat přes noc. Druhý den smetanu přeceďte přes cedník, nalijte ji do hrnce a přidejte cukr spolu s agarem.
  3. Smetanovou směs pak pozvolna za občasného míchání přiveďte k varu a vařte asi 3 minuty.
  4. Skleničky vymažte olejem a nalijte do nich smetanu. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu a nakonec vložte do lednice úplně ztuhnout.
  5. Servírujte jen tak nebo s jahodami, a pokud máte bezový sirup, můžete jím panna cottu před podáváním lehce zakápnout.

Další skvělé recepty na sladkou panna cottu

Panna cottu si můžete připravit i podle našeho videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty