Suroviny
- smetana na vaření 500 ml
 - černý bez 4 větší květenství
 - cukr 70 g
 - agar 5 g
 - olej
 - jahody (na ozdobu)
 
Postup přípravy:
- Smetanu nalijte do nádoby a ponořte do ní květy bezu.
 - Takto nechte v chladu louhovat přes noc. Druhý den smetanu přeceďte přes cedník, nalijte ji do hrnce a přidejte cukr spolu s agarem.
 - Smetanovou směs pak pozvolna za občasného míchání přiveďte k varu a vařte asi 3 minuty.
 - Skleničky vymažte olejem a nalijte do nich smetanu. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu a nakonec vložte do lednice úplně ztuhnout.
 - Servírujte jen tak nebo s jahodami, a pokud máte bezový sirup, můžete jím panna cottu před podáváním lehce zakápnout.
 
Další skvělé recepty na sladkou panna cottu
Panna cottu si můžete připravit i podle našeho videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE