Suroviny
- smetana na vaření 500 ml
- černý bez 4 větší květenství
- cukr 70 g
- agar 5 g
- olej
- jahody (na ozdobu)
Postup přípravy:
- Smetanu nalijte do nádoby a ponořte do ní květy bezu.
- Takto nechte v chladu louhovat přes noc. Druhý den smetanu přeceďte přes cedník, nalijte ji do hrnce a přidejte cukr spolu s agarem.
- Smetanovou směs pak pozvolna za občasného míchání přiveďte k varu a vařte asi 3 minuty.
- Skleničky vymažte olejem a nalijte do nich smetanu. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu a nakonec vložte do lednice úplně ztuhnout.
- Servírujte jen tak nebo s jahodami, a pokud máte bezový sirup, můžete jím panna cottu před podáváním lehce zakápnout.
Další skvělé recepty na sladkou panna cottu
Panna cottu si můžete připravit i podle našeho videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE