Najděte si recept
Na co máte chuť?

Bezinkový sirup
Recept
Mátový sirup
Suroviny
- květy černého bezu
- šťáva z citrónu 5–8 ks
- Voda
- cukr třtinový 1–1,5 kg
Postup
- Pětilitrovou sklenici až po okraj naplňte květy, hodně stlačte a zalijte převařenou vodou a šťávou z citronů. Nechte 24 hodin louhovat
- Pak přeceďte, do vzniklého výluhu přisypte cukr a na mírném ohni míchejte, až se cukr rozpustí. Pak nalijte do čistých lahví a když chcete mít jistotu, že sirup vydrží, tak pár lahví sterilujte.
- Případný kal na dně nevadí, jsou to zbytky pylu. Pokud byste chtěli mít sirup úplně čistý, pak použijte na přecezení plátýnko nebo gázu.
Tip na rychlou limonádu: do džbánu dejte 3-5 květenství bezu, přidejte šťávu z půlky pomeranče, citronu a pár lístků máty. Zalijte perlivou vodou.
Bezinkový sirup; foto: Hodně domácí
Hodně domácí blog
Svůj život jsem zasvětila fotografii. Fotím převážně lidi. Reklamy, svatby, rodinné focení, někdy i produktovou fotografii.
Během mé kariéry mě však dohnal můj životní styl a začala jsem mít zdravotní problémy. Měla jsem pocit, že možná už nebudu moct ani pracovat a to mě natolik vyděsilo, že jsem se rozhodla změnit život a stravovací návyky od základu. Mám rodinu, o kterou mě baví se starat, vařit jim domácí jídlo a tím je motivovat k tomu, aby se vydali stejnou cestou. Je to přesně tak, jak se říká: "Láska prochází žaludkem a jste to, co jíte."
Proto jsem se rozhodla, že se s vámi na blogu Hodně domácí podělím o mé recepty, které jsou jednoduché, nevyžadují příliš mnoho času a jsou především zdravé. Tedy většina.
Užijte si jich, stejně tak jako života!