Kateřina Jašková

Vláčný velikonoční beránek s opraženým kokosem a citronovou kůrou

Moje hodnocení
1x

Stále jste se nepustili do pečení velikonočních moučníků? Nevadí, máme pro vás recept, který si vyzkoušíte s radostí a chutí! Obzvláště pokud milujete vůni kokosu a citronové kůry. Základem je výběr vhodné formy na beránka, která z něj udělá luxusní moučník.

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C - spodní a horní ohřev s horkovzduchem. Formu důkladně vymažte máslem a vysypte moukou.
  2. Oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte sníh. Poté dejte do mísy od robotu žloutky spolu s cukrem a vyšlehejte je do krásné žluté pěny pomocí nástavce typu K.
  3. Mezitím nasucho na pánvi opražte kokos. Trvá to vážně chvilinku, pozor, ať ho nespálíte. Ke žloutkům s cukrem poté prosejte mouku, přidejte vychladlý kokos, kypřicí prášek, vanilkový cukr, najemno nastrouhanou citronovou kůru, olej, vodu a vše krásně zapracujte/nechte zapracovat robotem.
  4. Nakonec opatrně vmíchejte sníh. Těsto nyní přelijte do formy. Pečte v troubě 45 minut. Před vyndáním zkontrolujte pomocí špejle upečení. Pokud bude na špejli těsto, nechte beránka ještě 5–10 minut v troubě. Kontrolujte ho špejlí, neměl by se péct zase více, než je potřeba, aby bylo těsto vláčné a nebylo přepečené.
  5. Po upečení nechte 10–15 minut vychladnout a poté ho opatrně vyklopte z formy na mřížku a nechte zcela vychladnout. Beránka pocukrujte moučkovým cukrem.

A kdo už beránka upečeného má, může si pustit videorecept na mazanec:

Kompletní recept najdete ZDE

Nebo tu máme pár beránkových receptů do zásoby:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kateřina Jašková

Miluji svůj život Kateřina Jašková

Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.

Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)


Přečtěte si také

Recepty