Těsto
- Máslo 200 g + na vymazání formy
- cukr moučka 180 g
- vanilkový cukr 1 sáček
- Vejce 3 ks
- měkký polotučný tvaroh 250 g
- Mléko 100 ml
- polohrubá mouka 250 g + na vysypání formy
- Kypřicí prášek 1/2 sáčku
Dokončení
- Máslo 50 g
- cukr moučka 50 g
- strouhaný kokos na obalení 100 g
- rozinky na oči 2 ks
Odkaz
Oslavte Velikonoce s tradičními i nevšedními recepty, které najdete v tomto speciálu
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 160 °C. Změklé máslo nakrájejte do mísy a utřete s oběma cukry a vejci do husté pěny. Tvaroh rozřeďte mlékem, přidejte k pěně, promíchejte a postupně zapracujte prosátou mouku s kypřicím práškem.
- Formu na beránka vymažte máslem, vysypte moukou a naplňte těstem. Pečte v předehřáté troubě zhruba 40 minut. Vyjměte, nechte ho mírně zchladnout ve formě, vyklopte a nechte zcela vychladnout.
- Změklé máslo utřete s cukrem do pěny. Natřete ji na zcela zchladlého beránka po celém povrchu a důkladně obalte či posypte kokosem. Oči vytvořte z rozinek.