Najděte si recept
Na co máte chuť?

Mrkvový beránek
Vyzkoušejte letos upéct velikonočního beránka trochu zdravěji. Šťavnaté těsto ze špaldové mouky se sladkou mrkví a spoustou sušeného ovoce a mandlemi vás příjemně překvapí a navíc budete mlsat bez výčitek.
do 1,5 hodiny
1 ks porce
Článek
20+ nejlepších velikonočních receptů, které ctí tradice
Zatímco na Vánoce je slavnostní menu téměř neměnné, Velikonoce dávají mnohem větší prostor vyzkoušet něco nového. Vyberte si z našich receptů a oslavte tyto krásné svátky...
Suroviny (1 ks porce)
- špaldová mouka 300 g
- střední mrkve nastrouhané najemno 4 ks
- kyška 1/2 kelímku
- Vejce 2 ks
- kokosový olej 3 lžíce
- Med 3 lžíce
- kypřicí prášek bez fosfátů 1 sáček
- nasekané mandle
- sušené ovoce – rozinky, brusinky, kustovnice (goji)
- špetka soli
- šťáva z čerstvého citronu
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nastrouhanou mrkev vyšlehejte s vajíčky. Přidejte kyšku, kokosový olej a med a znovu vyšlehejte. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyšlehejte, nakonec přidejte mandle a sušené ovoce a vyšlehejte hladké těsto.
- Formu na beránka vymažte kokosovým olejem a vysypte špaldovou moukou. Nalijte těsto do formy těsto a pečte na 180 °C. Vyzkoušejte špejlí, jestli je beránek hotov, podle typu formy trvá pečení 40 minut až hodinu a čtvrt.
Mrkvový beránek; foto: archiv NaturHouse / Petr Kouble, www.naturhouse-cz.cz