Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Mrkvový beránek

1 ks porce
do 1,5 hodiny
Mrkvový beránek
Mrkvový beránek Autor: archiv NaturHouse / Petr Kouble
Vyzkoušejte letos upéct velikonočního beránka trochu zdravěji. Šťavnaté těsto ze špaldové mouky se sladkou mrkví a spoustou sušeného ovoce a mandlemi vás příjemně překvapí a navíc budete mlsat bez výčitek.
Reklama

Článek

Slovenská baba  Foto:

20+ nejlepších velikonočních receptů, které ctí tradice

Zatímco na Vánoce je slavnostní menu téměř neměnné, Velikonoce dávají mnohem větší prostor vyzkoušet něco nového. Vyberte si z našich receptů a oslavte tyto krásné svátky...
Reklama

Postup

  1. Nastrouhanou mrkev vyšlehejte s vajíčky. Přidejte kyšku, kokosový olej a med a znovu vyšlehejte. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyšlehejte, nakonec přidejte mandle a sušené ovoce a vyšlehejte hladké těsto.
  2. Formu na beránka vymažte kokosovým olejem a vysypte špaldovou moukou. Nalijte těsto do formy těsto a pečte na 180 °C. Vyzkoušejte špejlí, jestli je beránek hotov, podle typu formy trvá pečení 40 minut až hodinu a čtvrt.
Reklama

Mrkvový beránek  Foto: Mrkvový beránek; foto: archiv NaturHouse / Petr Kouble, www.naturhouse-cz.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama