návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Nadýchaný velikonoční beránek z majonézy

Hodnoceno: 0x
1 beránek porce
do 1 hodiny
Nadýchaný velikonoční beránek z majonézy
Autor: archiv Hellmann´s Nadýchaný velikonoční beránek z majonézy
Velikonoční beránek z nadýchaného piškotového těsta patří na slavnostní stůl už odpradávna. Zkuste tentokrát trochu alternativní postup s použitím majonézy, která dodá těstu vláčnost.

Postup

  1. Troubu rozehřejte na 180 °C. Ve větší míse smíchejte suché ingredience, polohrubou mouku, kypřicí prášek, kůru z 1 citronu a špetku soli.
  2. Třtinový cukr vyšlehejte s majonézou. Pomalu přidejte všechno mléko, vanilkový extrakt a dobře rozmíchejte. Suchou a tekutou směs spolu dobře promíchejte.
  3. Formu beránka vymažte máslem nebo olejem a vysypte hrubou moukou. Těsto do takto připravené formy nalijte a rovnoměrně rozprostřete. Přikryjte druhou polovinou formy a pečte 55 minut.
  4. Po upečení vytáhněte formu z trouby a nechte vychladnout. Po vychladnutí vyklopte opatrně beránka z formy a lehce pocukrujte.

Inspirujte se dalšími recepty na tradičního velikonočního beránka: