Najděte si recept
Na co máte chuť?

Nadýchaný velikonoční beránek z majonézy
Velikonoční beránek z nadýchaného piškotového těsta patří na slavnostní stůl už odpradávna. Zkuste tentokrát trochu alternativní postup s použitím majonézy, která dodá těstu vláčnost.
do 1 hodiny
1 beránek porce
Suroviny (1 beránek porce)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu rozehřejte na 180 °C. Ve větší míse smíchejte suché ingredience, polohrubou mouku, kypřicí prášek, kůru z 1 citronu a špetku soli.
- Třtinový cukr vyšlehejte s majonézou. Pomalu přidejte všechno mléko, vanilkový extrakt a dobře rozmíchejte. Suchou a tekutou směs spolu dobře promíchejte.
- Formu beránka vymažte máslem nebo olejem a vysypte hrubou moukou. Těsto do takto připravené formy nalijte a rovnoměrně rozprostřete. Přikryjte druhou polovinou formy a pečte 55 minut.
- Po upečení vytáhněte formu z trouby a nechte vychladnout. Po vychladnutí vyklopte opatrně beránka z formy a lehce pocukrujte.