Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Vejce a on aneb Pohled pod skořápku jednoho chovu a jednoho chovatele

Na návštěvě na Statku Dvořák

Na návštěvě na Statku Dvořák Zdroj: archiv Statek Dvořák

  • Zavřít
Na návštěvě na Statku Dvořák

Na návštěvě na Statku Dvořák Zdroj: archiv Statek Dvořák

Chová a prodává kuřice, ale hlavně prodává vejce nosnic z podestýlkového chovu. V okolí Prahy zavedl vejcomaty. Josef Dvořák, v našem příběhu „On“, je inženýr, zemědělec, a v oblasti chovu kuřic plánuje v Čechách ještě velké věci!

Seznam.cz banner

Vejce, která slepice snesou mimo hnízdo, nevyhazuje, ale vyrábí z nich domácí těstoviny. Svá zvířata nejí a místo na jatka je posílá přes neziskovou iniciativu Slepice v nouzi do důchodu k novým majitelům. To je tak ve zkratce všechno.

Návštěva na Statku Dvořák ale byla o mnoho delší a taky zajímavější. Přijely jsme s Klárou ohlášeny... Na tuhle slepičí jízdu...

Svoje slepice si Josef Dvořák odchovává sám, několikrát se totiž spálil, a tak se rozhodl vybudovat vlastní odchovnu. A v ní právě jsme, Josef otevírá dveře velké haly a my s ochranou na botách a upozorněny, ať moc nehlučíme, vstupujeme dovnitř. „Když se udělá na začátku chovu chyba, se zvířetem se to pak táhne po celou dobu snáškového cyklu. Já naše nosnice dobře znám, znám je totiž od prvního dne. Další výhodou pro mě i pro ně je, že nemusí podstupovat náročný transport.“ říká majitel Statku Dvořák ve Zlatníkách, který nechová nosnice pouze pro sebe, ale také pro své odběratele.

Odchovna kuřátek, Foto: archiv Statek Dvořák

„Naše specializovaná odchovna má tu výhodu, že z ní zvířata mohou jít do všech systémů ustájení, tzn., že ode mě můžou jak do klecí, tak do alternativních chovů (alternativními chovy se myslí všechny ty, které nezahrnují pobyt v kleci, dozvěděly se holky z Freshe) i do venkovních výběhů. Od mala je učíme drilu, musí se tu hýbat, skákat a orientovat se ve složitějším terénu, tahle zvířata pak mohou kamkoliv. Kdybych si někde koupil kuřata z klece, neuměla by hřadovat, prostě nic.“ vysvětluje Dvořák, proč k jeho alternativnímu, podestýlkovému chovu nemůže mít kuřata z klecí a rovnou nám jedno z tisícovek kuřátek, která se hemží kokem nás, podává. „Jsou kauterovaná, mají laserem seříznuté zobáčky, aby se tolik neoklovávala.“ pokračuje Josef a my se dozvídáme, že zde má 10 000 hnědých kuřat, která budou snášet hnědá vejce a 1000 bílých, od kterých má vajíčka bílá.

„Jeden ze tří turnusů (turnus trvá 4 měsíce) děláme 4 barevné hybridy – kropenaté, černé, bílé a hnědé. Dohromady „obstaráme“ 2000 domácností – to jsou naši drobní chovatelé a velkoodběratelé, kterých je pět, a já sám jsem ten šestý. Ve dvou dnech pak vyskladníme všech 11 000 kuřat u nás ve Zlatníkách, kde máme lepší podmínky, a prodáváme je během jednoho odpoledne, kdy se u nás otočí i 500 aut!“ Přejíždíme z odchovny na statek v téže vesnici a míjíme jeden z Josefových vejcomatů. „A tohle je konec mého řetězce – vejcomaty. Tady máme s družstvem vedle vejcomatu hezky i mlékomat.“ A my v tom vejcomatu vidíme i těstoviny?

Ani vejce nazmar!

Skoro to vypadá, že si Josef a jeho rodina všechno potřebné k životu obstará sama. Kromě obchodu s vejci se totiž pustili i do výroby těstovin. A ono je to logické, i když Josef Dvořák říká, že je to spíš natruc! „Zjistil jsem, že některé věci dělám tak trochu naschvál. Tak třeba nikdo dlouho nechtěl bílá vejce. Vy jste ještě mladé, ale dříve bylo zažito, že vejce bílá jsou ta chemická, tovární a já nevím co ještě, zatímco vejce hnědá, ta od hnědých slepic, které byly na vesnicích víc, jsou ta dobrá. To je samozřejmě hloupost. Není mezi nimi rozdíl, a tak mám i slepice bílé a jejich vajíčka pěkně míchám do krabičky k těm hnědým.“ Vysvětluje Dvořák, jak mezi sebou v minulosti městští vejce odlišovali.

„No a to samé je i s těstovinami. Mě už štvaly všechny ty domácí, babiččiny a další nudle, které jsou všechny z italské semoliny a těstoviny z české mouky v obchodě, ani specializovaném, prostě nekoupíte!“ záhy vysvětluje proč tomu tak je a přechází do pidi výrobny, kde mají mašinu (nebo spíš mašinku) na těstoviny a další potřebné „stroje“ – nůž a struhadlo. „Těsto z české mouky je prostě hrozně hutné. Ty stroje to nepoberou.“

Výroba vaječných těstovin je stále především ruční práce, Foto: archiv Statek Dvořák

Ale vezmeme to pěkně od začátku, tedy od prvního pohledu na retro balíček krásných, žlutých těstovin. „Těstoviny nebarvíme, protože máme krásné žloutky. A jsme u toho, když se těstoviny honosí, že jsou echt vaječné, jsou maximálně ze 4-5 vajec. Těstoviny z české mouky by měly mít vajec až 14 do kila! To těsto je strašně hutné a stroj vám prostě ucpe. Tak jsem pochopil, že české těstoviny nikdo nedělá, je to vážně strašně obtížné a nákladné. My naše fleky pořád řežeme nožem, na další tvary (nudličky, široké nudle a drobení) používáme nůž a struhadlo, a pak to prostě i něco stojí. Prodáváme je jen v našich vejcomatech za 55 Kč. Není to výdělečný projekt, ale já z něj mám i přesto radost! Nemusím totiž vejce vyhazovat! Zužitkuju i ta, která mi slepice snesou mimo hnízdo, jsou dobrá, dají se zpracovat do 10 dnů, ale nemůžu je prodat, protože jsou třeba špinavá nebo mírně nakřáplá.“

7 pádných důvodů, proč bychom měli jíst vejce!
Novinky

7 pádných důvodů, proč bychom měli jíst vejce!

Vejce číslo 2

„Vítejte v bývalém teletníku!“ uvádí nás Josef do budovy, kterou už modernizoval jeho otec – předělal ji totiž z teletníku na odchovnu. A Josef dlouho přemýšlel, co s ní, a tak modernizoval a zase boural a nakonec odchovnu přestavěl na produkční stáj. Odchovnu postavil jinde. „Říká se tomu biosekurita, zvířata si mezi sebou nepřenáší nemoci. To, že jsem oddělil starý holky od mladých se mi v budoucnu ještě určitě vyplatí!“ A teď už klepe na dveře, za kterými se shlukují slepice, aby se nelekly. „Tohle jsou snášková hnízda, ten nejjednodušší druh podestýlkového chovu (na vejcích označen číslem 2). Hnízda jsou někde umístěna, tady třeba u zdi, před hnízdy je nášlapný rošt, na hnízdech je hřadování, pití a krmení, plus mají ještě podlahovou plochu.“ Vysvětluje Josef podstatu podestýlkového chovu. „Není to dokonalé, ale není to klec! Od nás navíc mají i trávu, nebo stromek.“

A dostáváme se ke třídění vejcí. „Důležitá je váha, podle ní se vejce rozdělují do kategorií S, M, L a XL. Do třídírny přichází vejce z haly, označí se a pak už je třídíme právě podle velikosti.“ Říká Dvořák, jehož slepice snesou až 4500 vajec denně. Nejdůležitější je podle Josefa kupovat vejce česká! V druhé hale jsou slepice v chovu voliérovém, který farmáři umožňuje dát na určitou plochu větší počet slepic, konkrétně pak 9 slepic na m2. „Využíváme vysokých stropů a děláme jim patra. Teď to vypadá, že jich je tu hodně, kdybychom ale přišli večer, byly by všechny na patrech a podlaha by byla prázdná. Teď se na vás chtějí podívat. Slepice je tvor zvídavý. I těmhle holkám dáváme trávu, nemají rády přesvícený prostor, jsou pak nevrlé, ošívají se a klovou se.“

Takto vypadá podestýlkový chov, Foto: archiv Statek Dvořák

O kurnících a budoucnosti (nejen slepic)

Z haly si to namíříme rovnou ke kurníku ze Skotska, je testovací, z recyklovaného plastu z farem. Josef Dvořák má vůbec rád inovátorské věci. Jako jediný totiž neposílá slepice na jatka, ale dává je zdarma panu Dobrému z neziskové iniciativy Slepice v nouzi. Slepičky tak mohou dožít dalších několik let v důchodu na slunci a na trávě u nových majitelů. A třeba od jedné z adoptivních matek, Denisy Bartošové, víme, že holky krásně snášejí už několik let!

A teď se dostáváme k budoucnosti pana Dvořáka. „Tohle je můj pozemek, a tady, kde jsou ty kolíky chystám úplnou novinku – mobilní kurník pro 220 slepic a 5 kohoutů. Je to welfare, který je dostupný, aby to člověka živilo. Není na něj třeba stavební povolení. Každých 10 dní kurník převezete traktorem o kus dál a slepice jsou zase na trávě! U nás bio vejce s označením 1 vlastně skoro neexistují. Slepice sice vidí slunce, ale žijí na spaseném prostranství. S trávou to nemá nic společného, ale je to samozřejmě lepší než jiné typy chovů!“

Kromě inovativních vejcomatů, která má na území Česka a Slovenska jen pan Dvořák, plánuje ještě jeden slepičí „úlet“ – obaly vyrobené z trávy a recyklovaného papíru pro vejce od slepic z jeho budoucích kurníčků! A teď už si jdeme dát báječné pohoštění od paní domu – tousty s míchanými vajíčky, uzeným lososem a pažitkou a domácí buchty! Vejcím v životě zdar!

Připravila Adéla Hálková

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky vejce těstoviny mouka kurník hnízdo klec tráva statek Josef Dvořák vejce chov nosnic podestýlkový chov Statek Dvořák vejcomat

Návrhy pro vás

Rohlíčky z bramborového těsta s medovým máslem a mandlemi Sladké

Rohlíčky z bramborového těsta s medovým máslem a mandlemi

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve Vegetariánské

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři Maso

Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři

Plněné hovězí rolky na pivu – poctivá klasika s vůní slaniny a koření Maso

Plněné hovězí rolky na pivu – poctivá klasika s vůní slaniny a koření

Londýnské řezy – vláčný dezert s povidly a křupavou krustou z ořechového sněhu Sladké

Londýnské řezy – vláčný dezert s povidly a křupavou krustou z ořechového sněhu

Nepečený švestkovo-jablečný dort: Jednoduchý moučník s piškoty a kompotem Sladké

Nepečený švestkovo-jablečný dort: Jednoduchý moučník s piškoty a kompotem

Vepřový jazyk s houbovou omáčkou – zapomenutá klasika české kuchyně Maso

Vepřový jazyk s houbovou omáčkou – zapomenutá klasika české kuchyně

Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou Recepty

Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou


Přečtěte si také

Sladké
Rohlíčky z bramborového těsta s medovým máslem a mandlemi

Rohlíčky z bramborového těsta s medovým máslem a mandlemi

Prostřeno!
Prostřeno: Nevajíčková pomazánka, pečivo

Prostřeno: Nevajíčková pomazánka, pečivo

Prostřeno!
Prostřeno: Pečená zelenina, šťouchané brambory, domácí dip tofunéza

Prostřeno: Pečená zelenina, šťouchané brambory, domácí dip tofunéza

Prostřeno!
Prostřeno: Štrúdl z pivního těsta s mákem

Prostřeno: Štrúdl z pivního těsta s mákem

Prostřeno!
Prostřeno: Curry polévka s cizrnou

Prostřeno: Curry polévka s cizrnou

Vegetariánské
Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Maso
Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři

Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři

Soutěžící
Frída Oratorová chce lidem představit veganství

Frída Oratorová chce lidem představit veganství

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi Recepty

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů Polévky

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Sladké
Rohlíčky z bramborového těsta s medovým máslem a mandlemi

Rohlíčky z bramborového těsta s medovým máslem a mandlemi

Londýnské řezy – vláčný dezert s povidly a křupavou krustou z ořechového sněhu Sladké

Londýnské řezy – vláčný dezert s povidly a křupavou krustou z ořechového sněhu

Nepečený švestkovo-jablečný dort: Jednoduchý moučník s piškoty a kompotem Sladké

Nepečený švestkovo-jablečný dort: Jednoduchý moučník s piškoty a kompotem

Maso
Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři

Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři

Plněné hovězí rolky na pivu – poctivá klasika s vůní slaniny a koření Maso

Plněné hovězí rolky na pivu – poctivá klasika s vůní slaniny a koření

Vepřový jazyk s houbovou omáčkou – zapomenutá klasika české kuchyně Maso

Vepřový jazyk s houbovou omáčkou – zapomenutá klasika české kuchyně

Vegetariánské
Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl Maso

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Zapečený květák s paprikami, slaninou a sýrem – vydatný oběd z pár surovin Recepty

Zapečený květák s paprikami, slaninou a sýrem – vydatný oběd z pár surovin

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Ryby a mořské plody
Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Polévky
Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Hřejivá polévka s vepřovým masem, houbami a vejcem – pokrm inspirovaný japonským ramenem Polévky

Hřejivá polévka s vepřovým masem, houbami a vejcem – pokrm inspirovaný japonským ramenem

Kuřecí polévka s houbami a rýží – hřejivá klasika v moderním kabátku Polévky

Kuřecí polévka s houbami a rýží – hřejivá klasika v moderním kabátku

Recepty
Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou

Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři Vegetariánské

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři

Cebularz – polské kynuté koláče s cibulí a mákem budou slušet i české tabuli Předkrmy a chuťovky

Cebularz – polské kynuté koláče s cibulí a mákem budou slušet i české tabuli

Vegetariánské
Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem Polévky

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři Vegetariánské

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři

Sladké
Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta Sladké

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení Sladké

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Přílohy
Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci Maso

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři Přílohy

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Kubáček: Turek ministrem zahraničí? Stejná situace jako s Lipavským, měl by tam být někdo jiný Horké chvíle Motoristů po hovoru u Babiše: Srabe, spílala žena Turkovi a dobývala se mu do auta Počasí na úterý: Čeká nás chladné ráno. MAPA ukazuje, kde klesnou teploty k nule

prima-zeny

Playboy z Moravy Honza v nahé seznamce: Připadám si jako Karlík v továrně na čokoládu MJ chce pomstít bratra. Mia neváhala a začala taktizovat proti Báře Patrik Kincl se dlouho ve Zrádcích neohřál. Mia ho zneškodnila, hraje špinavou hru

prima-zoom

Jak křeček zvládá alkohol? Šéf NATO vtipně okomentoval potíže ruské ponorky u západních břehů. Původně jí hrozila exploze Kdo jsou poslední rukojmí, které Hamás vrátil do Izraele? Jde o tankisty nebo hrdinu z hudebního festivalu

prima-fresh

Rohlíčky z bramborového těsta s medovým máslem a mandlemi Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři

prima-cool

Chystá se velký návrat Ripleyové Unikl parádní trailer 2. série nového Daredevila. Fanoušky nadchl další velký comeback Udělejte si z mobilu skutečný foťák. Čína epicky vyzývá na souboj Apple a Samsung

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Bydlení Diane Keaton bylo unikátní jako ona sama. Dům z roku 1880 snoubí historii s luxusem Chcete mít v zimě čerstvou pažitku? Pusťte se do domácího rychlení! Na podzim mění listy barvu na žlutou, oranžovou, červenou a hnědou. Víte proč?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.