Suroviny
- Olivový olej
- červená paprika, nakrájená nadrobno 1 ks
- jarní cibulka 6 ks
- Pažitka 20 g
- lahůdkové droždí 1 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
- sójová omáčka tamari 1 lžíce
- mletá kurkuma 1 lžička
- šťáva z 1/2 citronu
- pevné tofu (ideálně v bio kvalitě) 400 g
Postup přípravy
- Rozehřejte v pánvi trochu olivového oleje a opékejte na něm 4–5 minut papriku.
- Mezitím si nadrobno nakrájejte jarní cibulky a pažitku. Přihoďte jarní cibulku k paprice a minutu ji restujte, než přidáte pažitku, lahůdkové droždí, sůl a pepř, tamari, kurkumu a citronovou šťávu. Nakonec rozdrobte do pánve i tofu.
- Za občasného míchání restujte dalších asi 5 minut, dokud tofu nebude dostatečně prohřáté.