Najděte si recept
Na co máte chuť?

Míchané tofu s kurkumou a červenou paprikou
Míchané tofu zní možná trochu divně, ale věřte, že stojí za to ho vyzkoušet! Skvěle se hodí ke snídani s několika krajíčky žitného chleba potřeného pořádnou vrstvou rozmačkaného avokáda.
do 30 minut
2–4 porce
Suroviny (2–4 porce)
- Olivový olej
- červená paprika, nakrájená nadrobno 1 ks
- jarní cibulka 6 ks
- Pažitka 20 g
- lahůdkové droždí 1 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
- sójová omáčka tamari 1 lžíce
- mletá kurkuma 1 lžička
- šťáva z 1/2 citronu
- pevné tofu (ideálně v bio kvalitě) 400 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Rozehřejte v pánvi trochu olivového oleje a opékejte na něm 4–5 minut papriku.
- Mezitím si nadrobno nakrájejte jarní cibulky a pažitku. Přihoďte jarní cibulku k paprice a minutu ji restujte, než přidáte pažitku, lahůdkové droždí, sůl a pepř, tamari, kurkumu a citronovou šťávu. Nakonec rozdrobte do pánve i tofu.
- Za občasného míchání restujte dalších asi 5 minut, dokud tofu nebude dostatečně prohřáté.
Míchané tofu s kurkumou a červenou paprikou; foto: Lahodně s Ellou a přáteli
LAHODNĚ S ELLOU A PŘÁTELI
Ella Woodward
Pokud máte Ellinu první kuchařku a vaříte podle ní, určitě pravidelně odpovídáte na dotazy, čím to, je že vypadáte tak báječně a mladě a možná po vás ostatní také chtějí recepty na ta dobrá jídla, co si nosíte do práce či do školy.
V nové knize se proto Ella zaměřila na občerstvení pro přátele a vymyslela spoustu zdravých a především výborných receptů pro nejrůznější příležitosti – od společné snídaně přes slavnostní oběd, přátelskou večeři či piknik. Ella umí fantasticky kombinovat chutě, vůně a textury potravin a zároveň dbá i na jejich výživovou hodnotu a vliv na zdraví. S Ellou se k němu projíte.
V nakladatelství Omega vyšlo v květnu a má 288 stran.