Suroviny
- tofu 600 g
- hladká mouka 150 g
- rostlinný olej 500 ml
- chilli papričky 1 ks
- citron
Chilli sůl
- mořská sůl 1 lžička
- bílý pepř (čerstvě mletý) 1 lžička
- chilli 1/2 lžičky
Hledáte další recepty pro přípravu tofu? Najdete je právě zde:
Článek
17x asijské tofu a tempeh
Tofu má své příznivce i odpůrce. Pokud patříte mezi první skupinu, tyto recepty jsou pro vás to pravé :) Tempeh u nás není zdaleka tak známý, ale je ze sóji - stejně jako...
Postup přípravy
- K přípravě chilli soli smíchejte všechny ingredience do misky.
- Tofu opatrně vyjměte z obalu a nechte okapat na kuchyňské utěrce. Pokud není tofu nakrájené, nakrájejte ho na 3–4cm kostky a osušte je papírovou utěrkou.
- Nasypejte mouku na talíř. Ve woku nebo na pánvi rozehřejte olej na střední teplotu. Až se v oleji objeví bublinky, je dostatečně rozpálený.
- Po jednotlivých várkách obalujte tofu v mouce a za pomoci kuchařské pinzety ho pomalu vkládejte do rozpáleného oleje. Za neustálého obracení ho smažte 2–3 minuty, dokud nezíská zlatou a křupavou kůrku. Přebytečný olej nechte okapat na papírové utěrce.
- Až budete mít usmažené veškeré tofu, vhoďte do oleje na 2–3 minuty jarní cibulky a chilli papričku a nechte opéct dokřupava. Ozdobte jimi tofu. Podávejte posypané chilli solí spolu s díly citronu.