Suroviny
Postup přípravy
- Mouku promíchejte se špetkou soli, přidejte vejce a 1 lžíci vody. Vypracujte hladké tužší těsto. Nechte ho 30 minut odstát při pokojové teplotě.
- Mezitím oloupejte brambory a uvařte je ve vroucí osolené vodě s kmínem doměkka. Slijte je, nechte zchladnout a nakrájejte na 1cm plátky.
- Ve velkém hrnci uvařte alespoň 2 l osolené vody. Z odpočinutého těsta odkrajujte lžičkou nočky a vařte je ve vroucí vodě 3–5 minut. Pak je sceďte.
- Slaninu nakrájejte na kostičky, cibule oloupejte a nakrájejte nadrobno. Ve velké pánvi rozehřejte sádlo a opečte v něm slaninu a cibuli dozlatova. Přidejte plátky brambor a noky a vše důkladně, ale opatrně promíchejte. Rozdělte na talíře a podávejte.
Z vařených brambor připravte také dokonalé francouzské brambory s uzeným a vejci podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE