Suroviny
Postup přípravy
Z toustového chleba si odřízneme kraje a každý plátek dobře vyválíme - na jednu roládu je potřeba 12-15 plátků chleba. Postupně si je naskládáme do tří řad po čtyřech a ještě znovu je dotenka je vyválíme. Každou roládu plníme jinou náplní.
První náplň: Čtyři měkké sýry, máslo, majonézu smícháme a namažeme na roládu. Plátky šunky klademe vedle sebe. Potom přidáme plátkový sýr. Vše zarolujeme a roládu ještě pomažeme máslem nebo náplní ze všech stran. Nastrouháme si tvrdý sýr a roládu v něm obalíme.
Druhou náplň tvoří avokádo, česnek, měkký sýr a majonéza. Avokádo oloupeme, nastrouháme, přidáme měkký sýr, majonézu, česnek a touto pomazánkou opět potřeme roládu. Poklademe ji schwarzwaldskou šunkou a zarolujeme. Pak ještě pomažeme zevně ze všech stran a obalíme ji v nastrouhaném sýru s nasekané kudrnce (pažitce).
Třetí náplň: Nasekaného lososa smícháme s máslem a majonézou, dochutíme solí (dle slanosti lososa), pepřem, citronem. Rozetřeme na roládu a zabalíme. Roládu pomažeme ze všech stran a obalíme v nastrouhané mrkvi.
Z jedné rolády je osm porcí. Rolády dáme ztuhnout do lednice a podáváme nakrájené na asi 1,5 centimetrové plátky.