Suroviny
- brambory 750 g
- vepřová panenka 750 g
- zelené fazolky 750 g
- česnek 5-10 stroužků
- smetana
- rozmarýn
- olej
- sůl
- pepř
Postup
- Vepřovou panenku ochutíme a odložíme do lednice cca na půl hodiny. Rozehřejeme grilovací pánev nebo gril a troubu. Panenku zprudka ogrilujeme ze všech stran. Pak ji vložíme do vyhřáté trouby na nízkou teplotu a dopečeme.
- Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na másle. Přidáme česnek a zelené fazolky, orestujeme a zakápneme smetanou. Lehce provaříme, dochutíme solí a pepřem. Předem uvařené brambory rozmačkáme a přidáme opečenou cibulku na másle.
- Osolíme je a zlehka posypeme sekaným rozmarýnem. Můžeme servírovat. Doprostřed talíře dáme fazolky, k nim přidáme brambory a navrch položíme filírovanou panenku.
Autor receptu: Markéta Bojanovská
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!