Suroviny
- řepkový olej 1 ML
- cibule 1
- zeleninový vývar 700 ml
- mražený hrášek 500 g
- smetana na vaření 120 ml
- sůl
- pepř
Postup
- Ve středním hrnci rozehřejeme lžičku řepkového oleje, přidáme nasekanou cibuli a smažíme ji na mírném plamení, dokud nezesklovatí (cca 2–3 minuty). Zpěněnou cibuli zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu.
- Do hrnce přidáme hrášek, plamen snížíme na střední stupeň a vaříme 10 minut. Přidáme smetanu a vaříme dalších 5 minut.
- Uvařenou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka nebo přepasírujeme přes síto, nebudou tam pak žádné zbytky z hrášku. Osolíme a opepříme.
Autor receptu: Markéta Bojanovská
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!