Suroviny
- vepřová tlačenka (např. z Chovservis) 3 plátky
- barevná paprika 1 ks
- kapary 8 ks
- červená cibule 1/2 ks
- jarní cibulka (zelená část) 2 ks
Zálivka:
- slunečnicový olej 4 lžíce
- ocet 2 lžíce
- sůl 2 špetky
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy:
- Nejprve si olej, ocet, sůl a pepř promíchejte v misce nebo protřepejte v zavřené zavařovačce.
- Tlačenku nakrájejte na kostičky, na podobně velké kousky nakrájejte i čerstvou papriku. Červenou cibuli nasekejte na měsíčky.
- Vše promíchejte v míse se zálivkou a pak přendejte na talíře. Každou porci posypte nasekanou zelenou částí jarní cibulky a přidejte kapary.
Nebo zkuste tlačenkový salát podle videoreceptu:
Kompletní recept najdete ZDE: Tlačenkový salát
Kdo má rád zabijačkové dobroty?