Domácí vepřová tlačenka jako ze zabijačky

Moje hodnocení
12x

Vepřová tlačenka je tradičním produktem zabijačky. Ale pokud ji máte rádi, můžete si ji snadno připravit i doma a nemusíte k tomu mít celé prase :) Výhodou je, že si ji uděláte přesně podle své chuti a se spoustou masa.

2 porce
120 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Koleno očistěte, vložte do tlakového hrnce spolu s očištěnými nožičkami, přidejte koření kromě majoránky a zalijte vodou. Vařte do měkka cca 40 minut, nechte pak ještě „dojít“ (v klasickém hrnci vařte déle, cca 2–3 hodiny).
  2. Poté maso oberte, nakrájejte na kousky o velikosti cca 1 až 2 cm, kůži i z nožiček semelte najemno a vložte do hrnce spolu s masem a zalijte scezeným vývarem.
  3. Přidejte najemno nakrájenou cibuli, majoránku a ocet. Vše povařte tak, abyste měli hustou směs, a plňte do připravených umělých střev.
  4. Pevně svažte a dejte vychladit. V průběhu otáčejte, aby si kousky masa „nesedly“ na dno.
  5. Druhý den můžete servírovat, zakápnuté octem a s nakrájenou červenou cibulí.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty