Domácí vepřová tlačenka jako ze zabijačky
Domácí vepřová tlačenka jako ze zabijačky
Vepřová tlačenka je tradičním produktem zabijačky. Ale pokud ji máte rádi, můžete si ji snadno připravit i doma a nemusíte k tomu mít celé prase :) Výhodou je, že si ji uděláte přesně podle své chuti a se spoustou masa.
Postup přípravy
-
Koleno očistěte, vložte do tlakového hrnce spolu s očištěnými nožičkami, přidejte koření kromě majoránky a zalijte vodou. Vařte do měkka cca 40 minut, nechte pak ještě „dojít“ (v klasickém hrnci vařte déle, cca 2–3 hodiny).
-
Poté maso oberte, nakrájejte na kousky o velikosti cca 1 až 2 cm, kůži i z nožiček semelte najemno a vložte do hrnce spolu s masem a zalijte scezeným vývarem.
-
Přidejte najemno nakrájenou cibuli, majoránku a ocet. Vše povařte tak, abyste měli hustou směs, a plňte do připravených umělých střev.
-
Pevně svažte a dejte vychladit. V průběhu otáčejte, aby si kousky masa „nesedly“ na dno.
-
Druhý den můžete servírovat, zakápnuté octem a s nakrájenou červenou cibulí.
Domácí vepřová tlačenka jako ze zabijačky 2
Domácí vepřová tlačenka jako ze zabijačky 2