reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Domácí vepřová tlačenka jako ze zabijačky
Domácí vepřová tlačenka jako ze zabijačky

Domácí vepřová tlačenka jako ze zabijačky

Hodnoceno: 4x
Vepřová tlačenka je tradičním produktem zabijačky. Ale pokud ji máte rádi, můžete si ji snadno připravit i doma a nemusíte k tomu mít celé prase :) Výhodou je, že si ji uděláte přesně podle své chuti a se spoustou masa.
nad 2 hodiny
2 ks porce

reklama

reklama

reklama

Postup

  1. Koleno očistěte, vložte do tlakového hrnce spolu s očištěnými nožičkami, přidejte koření kromě majoránky a zalijte vodou. Vařte do měkka cca 40 minut, nechte pak ještě „dojít“ (v klasickém hrnci vařte déle, cca 2–3 hodiny).
  2. Poté maso oberte, nakrájejte na kousky o velikosti cca 1 až 2 cm, kůži i z nožiček semelte najemno a vložte do hrnce spolu s masem a zalijte scezeným vývarem.
  3. Přidejte najemno nakrájenou cibuli, majoránku a ocet. Vše povařte tak, abyste měli hustou směs, a plňte do připravených umělých střev.
  4. Pevně svažte a dejte vychladit. V průběhu otáčejte, aby si kousky masa „nesedly“ na dno.
  5. Druhý den můžete servírovat, zakápnuté octem a s nakrájenou červenou cibulí. 
Domácí vepřová tlačenka jako ze zabijačky
Domácí vepřová tlačenka jako ze zabijačky

reklama

reklama