návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Zabijačkový guláš

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 2 hodin
Zabijačkový guláš
Autor: archiv Pražské řeznictví Zabijačkový guláš
V období masopustu je stále oblíbená zabijačka a všechny dobroty s ní spojené. Nemůže chybět ani výborný zabijačkový guláš, který je specifický tím, že se v něm využijí různé druhy vepřového masa včetně vnitřností, které dodají guláši rozmanitou strukturu.

Článek

Myslivecký guláš s perníkovým knedlíkem  Foto:

9x fantastický guláš

Jakmile se začne trochu ochlazovat, chuť na guláš u řady lidí značně stoupá! Zasytí totiž opravdu poctivě – a ta vůně!

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Cibuli nadrobno nakrájejte. Uvařený a zchlazený jazyk oloupejte a společně s očištěnou plecí a ledvinami nakrájejte na kostky.
  2. Játra důkladně omyjte studenou vodou, odstraňte blány, nakrájejte na kousky a ponořte do mléka.
  3. V hrnci rozpusťte sádlo a osmahněte cibuli. Přidejte maso s výjimkou jater.
  4. Maso ze všech stran opečte, přidejte mletý kmín, papriku, zamíchejte a podlijte vodou (nebo vývarem) a nechte hodinu za občasného promíchání dusit.
  5. Přidejte játra, prolisovaný česnek a pepř. Vařte dalších 20 minut, zahustěte rozmixovaným chlebem a osolte. Nechte na plotně ještě dalších 20 minut, dokud maso není měkké.
  6. Na závěr přidejte majoránku a podávejte s cibulí a chlebem.

Zabijačkový guláš  Foto: Zabijačkový guláš; foto: archiv Pražské řeznictví