Suroviny
- vepřová plec 500 g
- vepřový jazyk (uvařený celý ) 1 ks
- vepřová játra 250 g
- vepřové ledvinky 2 ks
- sádlo 3 lžíce
- cibule 2 ks
- mletá sladká paprika 1 lžička
- mletý kmín 1 lžička
- majoránka 1 lžička
- česnek 3 stroužky
- chléb 1 krajíc
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Článek
9x fantastický guláš
Jakmile se začne trochu ochlazovat, chuť na guláš u řady lidí značně stoupá! Zasytí totiž opravdu poctivě – a ta vůně!
Postup přípravy
- Cibuli nadrobno nakrájejte. Uvařený a zchlazený jazyk oloupejte a společně s očištěnou plecí a ledvinami nakrájejte na kostky.
- Játra důkladně omyjte studenou vodou, odstraňte blány, nakrájejte na kousky a ponořte do mléka.
- V hrnci rozpusťte sádlo a osmahněte cibuli. Přidejte maso s výjimkou jater.
- Maso ze všech stran opečte, přidejte mletý kmín, papriku, zamíchejte a podlijte vodou (nebo vývarem) a nechte hodinu za občasného promíchání dusit.
- Přidejte játra, prolisovaný česnek a pepř. Vařte dalších 20 minut, zahustěte rozmixovaným chlebem a osolte. Nechte na plotně ještě dalších 20 minut, dokud maso není měkké.
- Na závěr přidejte majoránku a podávejte s cibulí a chlebem.