S vášní pro jídlo

Sushi řezy s pikantním tuňákem

Moje hodnocení
3x

Možná sushi milujete, ale netroufáte si na domácí přípravu? Nebojte. Existují recepty, díky kterým si chuť tohoto typického japonského pokrmu můžete vychutnat i doma a bez náročného rolování jednotlivých rolek. Ať už je řeč o misce Chirashi nebo třeba o těchto sushi řezech – kostkách – s pikantním tuňákem.

3 porce
60 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Propláchněte kulatozrnnou rýži na sushi studenou vodou, zalijte ji asi 1,5 cm nad povrch vodou a dejte pod pokličkou vařit.
  2. Jakmile se celá voda téměř vyvaří, stáhněte rýži z plotny a nechte ji pod pokličkou dojít.
  3. V misce promíchejte rýžový ocet, sůl a cukr, aby se vše rozpustilo. Octovou směs vlijte do rýže, promíchejte a nechte vychladnout.
  4. Zapékací nebo jinou misku o velikosti plátku řasy nori vyložte potravinářskou fólií a rýži na ni rovnoměrně uhlaďte. Navrch potom přimáčkněte plát řasy a dejte odležet.
  5. Konzervy tuňáka slijte od oleje a maso přendejte do misky. Přidejte k němu majonézu a Srirachu, také najemno nasekanou jarní cibulku a promíchejte.
  6. Rýži nakrájejte na stejně velké kostky o velikosti asi 4 × 4 cm, boky obalte v sezamu, rozložte je na talíř a navrch každé kostky přidejte kousek tuňáka.
  7. Před servírováním přidejte ještě plátek jarní cibulky a podávejte se sójovou omáčkou k namáčení a nakládaným zázvorem.

Zkuste i další recepty ze sushi rýže.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty