Sushi řezy s pikantním tuňákem
Zdroj: S vášní pro jídlo
Sushi řezy s pikantním tuňákem
Zdroj:
S vášní pro jídlo
Možná sushi milujete, ale netroufáte si na domácí přípravu? Nebojte. Existují recepty, díky kterým si chuť tohoto typického japonského pokrmu můžete vychutnat i doma a bez náročného rolování jednotlivých rolek. Ať už je řeč o misce Chirashi nebo třeba o těchto sushi řezech – kostkách – s pikantním tuňákem.
Postup přípravy:
-
Propláchněte kulatozrnnou rýži na sushi studenou vodou, zalijte ji asi 1,5 cm nad povrch vodou a dejte pod pokličkou vařit.
-
Jakmile se celá voda téměř vyvaří, stáhněte rýži z plotny a nechte ji pod pokličkou dojít.
-
V misce promíchejte rýžový ocet, sůl a cukr, aby se vše rozpustilo. Octovou směs vlijte do rýže, promíchejte a nechte vychladnout.
-
Zapékací nebo jinou misku o velikosti plátku řasy nori vyložte potravinářskou fólií a rýži na ni rovnoměrně uhlaďte. Navrch potom přimáčkněte plát řasy a dejte odležet.
-
Konzervy tuňáka slijte od oleje a maso přendejte do misky. Přidejte k němu majonézu a Srirachu, také najemno nasekanou jarní cibulku a promíchejte.
-
Rýži nakrájejte na stejně velké kostky o velikosti asi 4 × 4 cm, boky obalte v sezamu, rozložte je na talíř a navrch každé kostky přidejte kousek tuňáka.
-
Před servírováním přidejte ještě plátek jarní cibulky a podávejte se sójovou omáčkou k namáčení a nakládaným zázvorem.
Sushi řezy s pikantním tuňákem
Zdroj: S vášní pro jídlo
Sushi řezy s pikantním tuňákem
Zdroj:
S vášní pro jídlo
Zkuste i další recepty ze sushi rýže.