Suroviny
- losos (čerstvý ) 40 g
- rýžový papír 1 ks
- rýže (uvařená sushi rýže) 100 g
Postup přípravy
- Nejprve očistěte rybu a nakrájejte ji na 40g tenké špalíčky. Ty můžete opálit flambovací pistolí nebo krátce zarestovat na pánvi.
- Rýžový papír namočte do vody na 15 sekund. Nechte okapat! Přesuňte ho na prkénko a nechte změknout.
- Na papír naneste tenkou vrstvu sushi rýže a přidejte lososa. Vše zabalte do úhledného závitku. Servírujte s teriyaki omáčkou, sójovou omáčkou nebo majonézou.
PRIMA TIP: Rýže na sushi se po uvaření dochucuje roztokem z rýžového octa, cukru a soli. Pokud připravujete sushi pro děti, můžete použít rýži pouze osolenou nebo jen jemně dochucenou do kysela.
Adventní recepty on-line
Štěpán Návrat, majitel a šéfkuchař restaurací Café Buddha, Benjamin a PRU58, si na advent připravil 3 asijské recepty, které se hodí na sváteční stůl. Každou středu v prosinci v 17 h bude na IG @cafe_buddha zveřejněno postupové video, které zůstane na IG uložené, takže se k němu může každý vrátit.
„Live cooking jsme dělali po celou dobu pandemie. Týden co týden s hosty i sólo. Bylo to náročné a zároveň úžasné. Reakce, dojmy, sdílení chutí on-line. Tyto 3 recepty jsou spíš malým dárkem těm, kteří s námi on-line vařili a přenesli asijskou kuchyni až do své kuchyně,“ dodává Štěpán Návrat.