Jak to bylo, šéfe? California maki a sushi s tučným tuňákem podle Marka Hory

Jak to bylo, šéfe II (3) - Kalifornia maki

Moje hodnocení
5x

Ve třetím díle kulinární show zavítal Zdeněk Pohlreich do japonské restaurace Yamato. Šéfkuchař Marek Hora mu ukázal všechny fígle, jak připravit autentické sushi – obrácenou kalifornskou rolku a nigiri sushi s plátky z břišní části tuňáka.

4 porce
60 minut
japonská

California maki

  • rýže (uvařená a ochucená rýže na sushi) 440 g
  • řasa nori (rozpůlená) 2 plátky
  • majonéza (japonská) 4 lžičky
  • krab (krabí maso) 200 g
  • avokádo 1 ks
  • kaviár (Tobikko kaviár červený z létající ryby) 100 g

Nigiri sushi s tuňákem

  • rýže (uvařená a ochucená rýže na sushi) 150 g
  • tuňák (Chu toro - břišní část tuňáka ) 160 g

Postup přípravy

  1. California maki: Na bambusovou podložku položte půl plátu mořské řasy nori, na kterou rovnoměrně rozprostřete čtvrtinu připravené ochucené rýže. Na rýži dejte kaviár z létající ryby. Řasu otočte, aby rýže byla vespod, na řasu dejte majonézu, ¼ na proužky nakrájeného avokáda a krabí maso. Rolku zarolujte a nakrájejte na 6 kousků. Stejně připravte i další 3 rolky. Podávejte s naloženým zázvorem, trochou wasabi a sójovou omáčkou.
  2. Chu toro nigiri sushi: Jednou rukou lehce uhněťte hrudku ochucené rýže a pomocí druhé ruky, ve které držíte plátek tuňáka, zformujte nigiri. Podávejte s naloženým zázvorem, trochou wasabi a sójovou omáčkou.

Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe! Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Sledujte každý pátek ve 23:30 a v neděli v 10:15 na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Marek Hora


Přečtěte si také

Recepty