Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Prostřeno!
Prostřeno!
Prostřeno, soutěžící
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kokosové kuličky Rafaelo

Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly
Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly
Bramborový salát
Bramborový salát
Citronové crinkles
Citronové crinkles
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Prostřeno: Studené předkrmy s bagetou

Prostřeno X (6) olomoucký_kraj  26.9. 2014 předkrm

Prostřeno X (6) olomoucký_kraj 26.9. 2014 předkrm

  • Zavřít
Prostřeno X (6) olomoucký_kraj  26.9. 2014 předkrm

Prostřeno X (6) olomoucký_kraj 26.9. 2014 předkrm

Moje hodnocení
49x

Paní Alena upozorňuje, že řidší kvásek poliš je třeba připravit předem, protože musí zrát asi 12 až 16 hodin. Sama poliš zadělává vpodvečer a na druhý den peče.

5 porcí
60 minut
Seznam.cz banner

Pomazánka ze sušených rajčat

  • pepř

Postup přípravy

Bagety:

1. S přípravou baget začneme dvanáct hodin před samotným pečením. Do misky dáme vlažnou vodu, do které rozdrobíme kousíček droždí, přidáme mouku a důkladně promícháme. Přikryjeme potravinářskou folií a necháme při pokojové teplotě již zmiňovaných 12 až 16 hodin.

2. Ideální je zadělat těsto v robotu. Do mísy nasypeme mouku, nalijeme vodu a nadrobíme droždí. Promícháme a necháme čtvrt hodinky stát. Poté přidáme sůl a kvásek poliš. Promícháme a vypracujeme hladké vláčné těsto.

3. Velkou mísu vymažeme olejem a těsto do ní překlopíme. Přikryjeme opět potravinářskou folií a můžeme nechat dalších 12 až 16 hodin v lednici.Kdo je netrpělivý, může se pustit do práce už po dvou hodinách, kdy těsto nechá kynout na teplém místě. Mezitím ho však musí dvakrát přeložit (těsto natahujete a skládáte, jako byste skládali papír A4 na A6. Pomáhá to provzdušnění těsta má velký vliv na výslednou strukturu bagety).

4. Připravíme si bagety. Z těsta si oddělíme pět stejných bochánků. Ty ještě zpracujeme podobným způsobem, jako jsme překládali těsto. Kraje natáhneme a složíme směrem do středu. Bochánky necháme deset minut odpočívat a poté z nich na mírně pomoučené ploše vytvarujeme válečky - bagety. Přichází další čekání. Další kynutí trvá ideálně dvě hodinky. V lednici můžou kynout ještě déle.

5. Vykynuté bagety překlopíme na dřevěné prkénko nebo papírový karton. Nahoře žiletkou nařízneme na několika místech a šup s nimi do trouby.

7. Předehřejte si troubu na 250°C - zapněte horní a dolní ohřev. Rošt umístěte do středu trouby a položte na něj cihly, kámen na pečení nebo třeba i ten plech. Musí se totiž důkladně nahřát. Na dno trouby dejte hluboký plech, do kterého bleskověnalijete 100 ml vody. Musí to být velice rychlé - ven musí utéct jen minimum tepla. Bagety se nafukují, zlátnou. Po deseti minutách pečení otevřete troubu a nechejte utéct páru. Chcete přece křupavou kůrku. Potom pečte dále, až jsou krásně zlatavé. Celkový čas pečení je přibližně 25 minut. Bagety naskládejte na mřížku a velice lehce postříkejte vodou z rozprašovače.

Pomazánky:

1. Z pečených paprik s česnekem. Papriky, česnek, olivový olej, sůl a pepř promícháme v pekáčku a upečeme nebo ugrilujeme. Rozmixujeme nebo jen rozmačkáme a podáváme na plátcích bílého pečiva.

2. Pěna z krůtích jater: V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm šalotku nakrájenou najemno. Přidáme očištěná a pokrájená játra, tymián. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a velice krátce podusíme. Když jsou játra hotová (uvnitř jsou stále mírně růžová), vyndáme snítku tymiánu a rozmixujeme do hladké pěny.

3. Olivy ve slanině: Do poloviny oliv dáme mandličku, do druhé poloviny kousek papriky. Okapané olivy zabalíme do podélně rozpůlených plátků anglické slaniny a grilujeme 2 minuty z každé strany.

4. Bylinkové máslo: Bylinky nasekáme, česnek rozmačkáme a spolu se solí a pepřem smícháme se změklým máslem. Zabalíme do válečku a necháme zatuhnout v lednici. Můžeme přidat parmezán.

5. Pomazánka ze sušených rajčat: Rajčata nasekáme, bazalku také. Smícháme s ricottou a dochutíme solí a pepřem.

Předkrmy:

Studené předkrmy s domácí bagetou

Ingredience:

Domácí bagety:

600 g hladké mouky10 g čerstvého droždí18 g soli380 ml vody

Na kvásek poliš:

300 g hladké mouky300 ml vodyčerstvé droždí - kousek o velikosti 1 x 1 cmolej na vymazání mísy

Pomazánka z pečených paprik s česnekem:

4 červené papriky4 stroužky česnekuolivový olejsůl a pepř

Pěna z krůtích jater:

150 g krůtích jater1 šalotka2 ančovičky3 lžíce bílého vína1 lžíce máslasůlpepřtymián

Olivy ve slanině:

20 zelených oliv10 loupaných mandlí10 kousíčků červené papriky10 plátků anglické slaniny

Na bylinkové máslo:

150 g máslaoblíbené čerstvé bylinky – petrželka, tymián, bazalka2 stroužky česnekusůl a pepř

Pomazánka ze sušených rajčat:

1 ricottapár sušených rajčat naložených v olejibazalkatrocha oleje z naložených rajčatsůl a pepř podle chuti

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek

Návrhy pro vás

Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami Předkrmy a chuťovky

Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami

Rumové perníčky s mandlemi a perníkovým kořením – cukroví, které voní i po medu Sladké

Rumové perníčky s mandlemi a perníkovým kořením – cukroví, které voní i po medu

Křehké kremrole z listového těsta s borůvkovým sněhem podle Marka Fichtnera Sladké

Křehké kremrole z listového těsta s borůvkovým sněhem podle Marka Fichtnera

Candát s vídeňským bramborovým salátem – variace na milovanou štědrovečerní večeři Ryby a mořské plody

Candát s vídeňským bramborovým salátem – variace na milovanou štědrovečerní večeři

Ořechové slzičky – křehké cukroví s čokoládou a nadýchaným krémem Sladké

Ořechové slzičky – křehké cukroví s čokoládou a nadýchaným krémem

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta Přílohy

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita Maso

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society Sladké

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society


Přečtěte si také

Předkrmy a chuťovky
Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami

Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami

Sladké
Rumové perníčky s mandlemi a perníkovým kořením – cukroví, které voní i po medu

Rumové perníčky s mandlemi a perníkovým kořením – cukroví, které voní i po medu

Soutěžící
Dominika Slavíčková tráví v kuchyni většinu volného času

Dominika Slavíčková tráví v kuchyni většinu volného času

Sladké
Křehké kremrole z listového těsta s borůvkovým sněhem podle Marka Fichtnera

Křehké kremrole z listového těsta s borůvkovým sněhem podle Marka Fichtnera

Ryby a mořské plody
Candát s vídeňským bramborovým salátem – variace na milovanou štědrovečerní večeři

Candát s vídeňským bramborovým salátem – variace na milovanou štědrovečerní večeři

Prostřeno!
Prostřeno: Dýňový krém ze zázvorem podle Katy

Prostřeno: Dýňový krém ze zázvorem podle Katy

Prostřeno!
Prostřeno: Dančí hřbet Wellington s bramborovým pyré

Prostřeno: Dančí hřbet Wellington s bramborovým pyré

Prostřeno!
Prostřeno: Pavlova podle Katy

Prostřeno: Pavlova podle Katy

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek Těstoviny

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra Těstoviny

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Sladké
Rumové perníčky s mandlemi a perníkovým kořením – cukroví, které voní i po medu

Rumové perníčky s mandlemi a perníkovým kořením – cukroví, které voní i po medu

Křehké kremrole z listového těsta s borůvkovým sněhem podle Marka Fichtnera Sladké

Křehké kremrole z listového těsta s borůvkovým sněhem podle Marka Fichtnera

Ořechové slzičky – křehké cukroví s čokoládou a nadýchaným krémem Sladké

Ořechové slzičky – křehké cukroví s čokoládou a nadýchaným krémem

Maso
Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou Maso

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem Maso

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal Zelenina

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Nápoje
Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce Nápoje

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia Nápoje

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Ryby a mořské plody
Candát s vídeňským bramborovým salátem – variace na milovanou štědrovečerní večeři

Candát s vídeňským bramborovým salátem – variace na milovanou štědrovečerní večeři

Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu Recepty

Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem Recepty

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Polévky
Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera Polévky

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl Polévky

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl

Předkrmy a chuťovky
Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami

Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá Předkrmy a chuťovky

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut Předkrmy a chuťovky

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Vegetariánské
Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni Vegetariánské

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Maso
Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod Sladké

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem Sladké

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Přílohy
Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita Maso

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem Zelenina

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Babiš nechodí s Mikulášem, glosoval Paroubek. Tlustý radil, co by měl premiér pochopit Obrnění „ježci“ vyrážejí do boje na ukrajinské frontě. Efektivní novinka má ale i své slabiny Skandál s darovaným spermatem otřásá Evropou: Zemřelo několik dětí, rodiny se bojí rakoviny

prima-zeny

Iva Frühlingová o synovi: Máme kamarádský vztah, miluje japonštinu a programování Jitka a Kateřina Bártů o vtipných momentech z natáčení: Skutečnými skalpely se herci pořezali Pohřeb Patrika Hezuckého bude uzavřený. Pro fanoušky ale budou velkoplošné obrazovky

prima-zoom

630 milionů za diamantové vejce Geniálně ukrytá zpráva rozpoutala tajné povstání. To však skončilo napíchnutím na kůl a useknutím hlavy Nejmodernější válečná loď USA se umí perfektně schovat. Potom vytasí svůj ničivý arzenál

prima-fresh

Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami Rumové perníčky s mandlemi a perníkovým kořením – cukroví, které voní i po medu Křehké kremrole z listového těsta s borůvkovým sněhem podle Marka Fichtnera

prima-cool

Pán prstenů dostane nového Aragorna? Bude v dalších epizodách Vetřelce i Predátor? Tvůrce seriálu se nebál odpovědět Těším se na smrt. Guillermo del Toro vyrazil dech filmovým fanouškům

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Betlém je nejstarší symbol Vánoc. Co činí naše jesličky jedinečnými? Proč pečeme na Vánoce vánočku? Historie a tradice oblíbeného pečiva Dům z filmu Sám doma: Jak dnes vypadá ikonické schodiště?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.