Sosík ze tří druhů masa a chlupaté knedlíky
- vepřová kýta 0.75 kg
Postup
Sosík ze tří druhů masa a chlupaté knedlíky
- šlehačka 2 kelímek
- tvrdý sýr 0.5 kg
- sójová omáčka 2 polévková lžíce
- červená paprika špetka
- sůl
- pepř
- olej 2 lžíce
- voda 3 dcl
- kmín
Postup přípravy
Ideálně den předem naložíme maso nakrájené na kostky. Přidáme namačkaný česnek, olej, papriku, sójovou omáčku, kmín, pepř, sůl a zalijeme vodou. Vše promícháme a necháme uležet v chladu.
Druhý den nebo za pár hodin dáme směs zapéct do trouby. Pečeme zhruba hodinu na 150 °C. Poté přidáme půllitr vody. Na směs nastrouháme sýr a zapékáme 10 min. Zalijeme šlehačkou a dle potřeby zahustíme hladkou moukou. Znovu pečeme asi deset minut. Chlupaté knedlíky
Ingredience: 1,5 kg vařených brambor1,5 kg syrových brambor3 vejce½ kg polohrubé moukysůl
postup:
Syrové i čerstvé brambory jemně nastrouháme, přidáme vejce, špetku soli a polohrubou mouku. Promícháme.
Do přiměřeně osolené vroucí vody dáme polévkovou lžíci oleje. Část těsta z brambor položíme na prkénko a nožem odkrajujeme kousky, které házíme do vroucí vody. Vaříme asi 6 minut, než knedlíky vystoupí na hladinu. Pak scedíme.
Sosík ze tří druhů masa a chlupaté knedlíky
Ingredience:
- ¾ kg kuřecích prsních řízků
- ½ kg telecí kýty
- ¾ kg vepřové kýty
- 2 palice česneku
- 2 šlehačky v kelímku
- ½ kg tvrdého sýra
- 2 polévkové lžíce sójové omáčky
- špetka červené papriky
- sůl, pepř
- 2 lžíce oleje,
- 3 dcl vody
- mletý kmín