Suroviny
- quinoa (uvařená) 1 hrnek
- přepuštěné máslo 2 lžičky
- čerstvé švestky (nebo např. bluma) 2–3 ks
- červený vinný ocet (např. Bzenecký ocet) 1 lžíce
- skořice 1/2 lžičky
- třtinový cukr (nebo kokosový cukr) 1 lžíce
- řecký jogurt 200 g
- tymián 1 snítka
Postup přípravy:
- Na pánvi rozpusťte 1 lžičku přepuštěného másla, švestky odpeckujte a rozpulte. Švestky dejte na pánev a orestujte je z obou stran na másle.
- Přidejte trochu tymiánu, skořici, lžíci vinného octa a švestky posypte cukrem. Když se cukr rozpustí a vznikne u švestek hustá omáčka, máte hotovo.
- Na pánvi nechte trošku omáčky ze švestek, přidejte 1 lžičku přepuštěného másla a orestujte na pánvi quinou dozlatova.
- Do misky nandejte řecký jogurt, přidejte quinou, švestky a vše polijte omáčkou ze švestek.
Máte rádi švestky? Pak se podívejte na náš videorecept:
Kompletní recept najdete ZDE: Kynutý švestkový koláč
Nebo si připravte další snídaňové misky: