Komerční sdělení

Slavnostní kachna na pomerančích podle Světlany Nálepkové

Moje hodnocení
5x

Během svátečních dní je spoustu příležitostí, kdy se hodí mít v zásobě recept na slavnostní pečínku. Oblíbená herečka Světlana Nálepková se s námi podělila o rodinný recept na pečenou kachnu s pomerančem.

8 porcí
90 minut

Suroviny

Během svátků není času pobíhat po obchodech a shánět speciální ingredience. Více než kdy jindy oceníte, pokud všechno najdete v jednom obchodě a můžete se hned pustit do příprav. Světlana Nálepková pořídila komplet suroviny na svůj recept v Kauflandu. Samotná příprava receptu je velmi rychlá, pak už to chce jen trochu trpělivosti, než se maso upeče.

Postup přípravy

  1. Kachní prsa nebo stehna pořádně nasolte a dejte do pekáče. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte doměkka, průběžně slévejte vypečený tuk, aby ho v pekáči zůstalo jen trochu.
  2. V kastrůlku svařte v trošce vody oloupané dílky ze 3 pomerančů (pouze dužinu bez bílé slupky), poté přidejte šťávu z dalších 3 pomerančů a omáčku zahustěte troškou bramborového škrobu, který předtím rozmíchejte spolu s kouskem slepičího bujónu asi v 50 ml odebrané šťávy. Připravenou pomerančovou omáčku přelijte přes kachnu a nechte společně prohřát.
  3. Brambory předvařte ve slupce, poté je nakrájejte na kousky a orestujte je dozlatova na olivovém oleji v pánvi s poklicí, dochuťte solí a čerstvým nebo sušeným rozmarýnem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Komerční sdělení

Komerční sdělení

Přečtěte si také

Recepty