Suroviny
Pro přípravu italského dezertu můžete vše nakoupit v jednom obchodě. Kaufland má širokou nabídku a Míša tam pořídila vše, co bylo potřeba. Příprava už je pak rychlá a jednoduchá, jen musíte počítat s nějakým časem na vychlazení, namočené piškoty potřebují chvíli na rozležení.
Postup přípravy
- Oddělte žloutky od bílků. Bílky vyšlehejte zvlášť na ne příliš tuhý sníh. Do jiné misky dejte žloutky a přidejte cukr, spolu vyšlehejte do světlé nadýchané pěny. Přidejte smetanový likér a poté do směsi jemně zapracujte mascarpone, až vnikne hladká směs. Do ní pak velmi něžně zašlehejte sníh.
- Připravte konvičku silné překapávané kávy a přimíchejte do ní trochu rumu.
- Dortovou formu s odepínacím dnem vyložte papírem na pečení. Piškoty namočte do kávy a rozložte do formy tak, abyste pokryly celé dno i stěny. Na vrstvu piškotů dejte polovinu krému. Na něj rozložte další vrstvu namočených piškotů a navrch rozprostřete zbylý krém. Tiramisu poprašte holandským kakaem a dejte do lednice vychladit.
- Pokud hledáte kvalitní potraviny za výhodnou cenu, můžete hledat ZDE.