Komerční sdělení

Připravte si s Míšou Kuklovou její legendární tiramisu

Moje hodnocení
3x

Advent je období rodinných oslav a setkávání s přáteli. Inspirujte se oblíbeným receptem na tiramisu podle známé herečky. Míša Kuklová ho připravuje jako dort, který se poté krájí na porce.

8 porcí
30 minut

Suroviny

Pro přípravu italského dezertu můžete vše nakoupit v jednom obchodě. Kaufland má širokou nabídku a Míša tam pořídila vše, co bylo potřeba. Příprava už je pak rychlá a jednoduchá, jen musíte počítat s nějakým časem na vychlazení, namočené piškoty potřebují chvíli na rozležení.

Postup přípravy

  1. Oddělte žloutky od bílků. Bílky vyšlehejte zvlášť na ne příliš tuhý sníh. Do jiné misky dejte žloutky a přidejte cukr, spolu vyšlehejte do světlé nadýchané pěny. Přidejte smetanový likér a poté do směsi jemně zapracujte mascarpone, až vnikne hladká směs. Do ní pak velmi něžně zašlehejte sníh.
  2. Připravte konvičku silné překapávané kávy a přimíchejte do ní trochu rumu.
  3. Dortovou formu s odepínacím dnem vyložte papírem na pečení. Piškoty namočte do kávy a rozložte do formy tak, abyste pokryly celé dno i stěny. Na vrstvu piškotů dejte polovinu krému. Na něj rozložte další vrstvu namočených piškotů a navrch rozprostřete zbylý krém. Tiramisu poprašte holandským kakaem a dejte do lednice vychladit.
  4. Pokud hledáte kvalitní potraviny za výhodnou cenu, můžete hledat ZDE.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Komerční sdělení

Komerční sdělení

Přečtěte si také

Recepty