Slávky na víně s rajčaty a pečený losos s brambůrky podle Mahuleny Bočanové

Moje hodnocení
1x

Vánoce se kvapem blíží a pokud přemýšlíte, čím letos sváteční tabuli oživit, můžete se inspirovat jednoduchými recepty herečky Mahuleny Bočanové. Příprava slávek není vůbec náročná a v úpravě na bílém víně, s rajčaty, česnekem a chilli papričkou je můžete servírovat třeba jako předkrm. Pokud nejste fanoušky kapra, zkuste ho tentokrát zaměnit za pečeného lososa.

2 porce
45 minut

Mušle

Pokud potřebujete na recept více ingrediencí, vyplatí se zajít do obchodu, kde nakoupíte všechno najednou. Mahulena pořídila komplet ingredience v Kauflandu, včetně čerstvé ryby, kterých tady mají na chlazeném pultu velký výběr.

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci rozehřejte kousek másla a trochu olivového oleje. Přisypte na tenké plátky nakrájený česnek a nechte ho rozvonět, ale neměl by zhnědnout. Po chvilce k němu přihoďte na plátky nakrájený řapíkatý celer. Nakonec přihoďte nakrájenou chilli papričku podle chuti.
  2. Mezitím nakrájejte na půlky cherry rajčata, a nahrubo nasekejte hladkolistou petržel. Přisypte vše do hrnce k česneku a nechte rajčátka lehce povolit a pustit šťávu.
  3. Vsypte ve studené vodě propláchnuté slávky (pokud jsou syrové slávky otevřené, před přípravou je vyhoďte). Přilijte bílé víno, vše lehce promíchejte a přikryjte poklicí. Přiveďte k varu a duste 3–4 minuty, dokud se mušle neotevřou. Ty, které zůstanou zavřené, vyhoďte.
  4. Na závěr mušle opepřete a podávejte s čerstvou bagetou k namáčení šťávy.
  5. Během přípravy mušlí nachystejte lososa. Malé brambůrky očistěte, nakrájete na půlky nebo čtvrtky a vložte do zapékací mísy. Promíchejte je s trochou olivového oleje, posypte tymiánem, osolte a vložte do trouby rozehřáté na 180 °C a pečte asi 25 minut.
  6. Kousky lososa potřete olivovým olejem, zakápněte citronovou šťávou a osolte. Přidejte je k předpečeným bramborám kůží dolů a pečte dalších 10–15 minut.

PRIMA TIP: Stáhněte si aplikaci Kaufland a využívejte všechny výhody, které nabízí. Vybírat si můžete z velkého množství kupónů. Aktivujte si například kupón „Recept Mahuleny Bočanové“ a nakupte vybrané suroviny z tohoto receptu se slevou! S aplikací také můžete využívat K-Scan, díky kterému si zkrátíte čekání ve frontě u pokladen. Sestavit si také můžete svůj nákupní lístek a už nikdy nezapomenete, co máte koupit. Aplikaci stahujte „ZDE“ a využívejte maximum výhod s Kaufland Card.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty