redakce Prima FRESH

Sváteční kuřecí roláda plněná kaštanovou nádivkou s dýňovými nočky podle Betty a Vojty

Moje hodnocení
1x

Během adventu a mezi svátky je spousta příležitostí pro setkávání s rodinou a přáteli. Hodí se mít v zásobě recepty, kterými své hosty zaručeně ohromíte. O jeden takový se s námi podělili sympatičtí mladí kuchaři Betty a Vojta. Masové rolády jsou vždy velmi vděčné a také efektní, jedinou výzvou je vykostění kuřete, pak už je to hračka!

4 porce
90 minut

Kuřecí roláda

Dýňové noky

Pokud potřebujete na recept více ingrediencí, vyplatí se zajít do obchodu, kde nakoupíte všechno najednou. Vojta s Betty pořídili komplet ingredience v Kauflandu, včetně čerstvého kuřete, zeleniny a mléčných výrobků.

Postup přípravy

  1. Nejprve vykostěte celé kuře tak, abyste získali velký plát masa s kůží, který lze naplnit jako roládu.
  2. Dýni hokaido rozpulte, vydlabejte semínka a nakrájejte na menší kostky. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, lehce je osolte a vložte do trouby předehřáté na 180 °C asi na 25 minut, až bude dýně měkká.
  3. Mezitím připravte náplň do rolády. V misce promíchejte ricottu, 1 vejce, nasekané jedlé kaštany, nasekanou hladkolistou petržel a směs podle chuti osolte.
  4. Plát masa naklepejte, osolte, opepřete a položte kůží dolů na větší kus alobalu. Navrch naneste připravenou náplň a pomocí alobalu zabalte roládu do ruličky. Alobal po stranách zamotejte jako bonbon a dovnitř zapíchněte teplotní sondu.
  5. Roládu vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte tak dlouho, až bude vniřní teplota masa 72 °C.
  6. Upečenou dýni dejte do vyšší nádoby, přidejte k ní 1 vejce a tyčovým mixérem rozmixujte na pyré. Přendejte do mísy a postupně k němu zapracujte tolik hladké mouky, aby vzniklo kompaktní tužší těsto.
  7. Dýňové těsto přendejte na pracovní plochu, vyválejte z něj válečky a ty nakrájejte na nočky. Vařte je v osolené vodě, až vyplavou na hladinu. Sceďte je a poté je na pánvi s máslem orestujte dozlatova.
  8. Upečenou masovou roládu vybalte z alobalu a na pánvi s máslem ji orestujte dozlatova.
  9. V rendlíku svařte vývar asi na polovinu množství. Přidejte nasekané kaštany a šalvěj a vařte, až vnikne hustá emulze. Poté odstavte z ohně a metličkou zašlehejte studené máslo, až se vytvoří hladká hustá omáčka.
  10. Roládu servírujte s dýňovými nočky, vše přelijte kaštanovou omáčkou.

PRIMA TIP: Stáhněte si aplikaci Kaufland a využívejte všechny výhody, které nabízí. Vybírat si můžete z velkého množství kupónů. Aktivujte si například kupón „Recept Betty a Vojty“ a nakupte vybrané suroviny z tohoto receptu se slevou! S aplikací také můžete využívat K-Scan, díky kterému si zkrátíte čekání ve frontě u pokladen. Sestavit si také můžete svůj nákupní lístek a už nikdy nezapomenete, co máte koupit. Aplikaci stahujte „ZDE“ a využívejte maximum výhod s Kaufland Card.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty