Chrissy Freer

Placky z máslových fazolí s chilli a kukuřicí a s okurkovým salátkem

Moje hodnocení
3x

Máslové fazole jsou výživným přídavkem do zeleninových placek. Mají nízký obsah tuku a hodně bílkovin a vlákniny. Těsto také obohatí o objem a texturu, takže budete potřebovat jenom trochu mouky, abyste těsto spojili.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • extra virgin olivový olej (olivový olej) 1 lžíce
  • kukuřičná zrna 400 g
  • červená paprika, nakrájená 1/2 ks
  • jarní cibulka nakrájená na kolečka 4 ks
  • dlouhá zelená chilli paprička, zbavená semínek a najemno nakrájená 1 ks
  • česnek, rozmačkaný 2 stroužky
  • konzervované máslové fazole, dobře propláchnuté 400 g
  • vejce 2 ks
  • celozrnná špaldová mouka 75 g
  • hladkolistá petržel, nasekaná 2 lžíce
  • listy salátu k podávání (nemusí být)

Salát

Postup přípravy

  1. Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte na plotýnce o střední teplotě 1 lžíci olivového oleje a na něm osmahněte kukuřici, papriku, jarní cibulku a chilli. Za stálého míchání smažte asi 2 minuty nebo dokud suroviny nezměknou. Přidejte česnek a dalších 30 sekund míchejte. Směs přendejte do velké mísy a nechte ji vychladnout.
  2. Smíchejte fazole s vajíčky a směs rozmixujte do hladka. Přidejte mouku a zamíchejte, aby se vše dobře spojilo.
  3. Z mísy přendejte kukuřici a ostatní ingredience a přidejte i petržel. Těsto ochuťte mořskou solí a černým pepřem.
  4. V pánvi rozehřejte zbytek oleje. Na jednu placku počítejte s 1/4 hrnku, takže se vám vejdou tři placky na pánev najednou. Z obou stran smažte 3 minuty nebo dokud placky nezezlátnou a nejsou propečené. Zatímco smažíte další placky, uchovávejte ty už hotové v teple. Pokud je to potřeba, můžete použít o trochu více oleje.
  5. Na přípravu okurkového salátu použijte škrabku a rozkrájejte okurku na tenké plátky, dokud vám nezbyde jenom zrnitá vnitřní část. Okurkové plátky smíchejte s jogurtem, petrželí, koprem a citronovou šťávou.
  6. Horké placky podávejte s okurkovým salátem a salátovými listy.

PRIMA TIPY: Pokud chcete mít placky bezlepkové, použijte místo špaldové mouky bezlepkovou. Pokud chcete použít čerstvou kukuřici, na 400 g kukuřičných zrn potřebujete 2–3 klasy. Máslové fazole můžete nahradit fazolemi cannellini.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Chrissy Freer

Knihy Omega Chrissy Freer

Více než 100 receptů z neupravených potravin pro vaše zdraví a pohodu

Žijeme ve světě, který je plný nejrůznějších diet a poruch příjmu potravy. Skutečně si nejsme schopni najít čas, abychom si jídlo opravdu vychutnali? A vychutnali si ho v průmyslově nezpracované zdravé podobě, která nám dodá pořádnou dávku energie a elánu?

Myšlenka, že by nám měly pomoct diety se sníženým obsahem tuku nebo nízkotučné potraviny, už není zcela aktuální. Ve skutečnosti právě tyto potraviny jsou často zpracovávány potravinářským průmyslem. Aby se totiž zachovala chuť a prodloužila jejich expirační doba, jsou plné cukrů, zahušťovadel a stabilizátorů.

V této knize vám výživová poradkyně, autorka receptů a maminka Chrissy Freer ukáže, jak rychle a snadno připravit pokrmy z pravých potravin. Tyto lahodné recepty určitě rádi připravíte pro vaši rodinu i pro přátele. Zamilujte se do pravých potravin!

Vydalo nakladatelství Omega


Přečtěte si také

Recepty