Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Restaurace
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Velikonoce
  • Prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Restaurace
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Velikonoce
    • Prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Kam za jídlem

Hit týdne

Další hity

Boloňské špagety

Boloňské špagety
Mramorová hrníčková bábovka
Čočková polévka
Populární
Hanácký salát z červeného zelí podle Máma peče doma
Zamotaný koláč z listového těsta s nivou a vlašskými ořechy
Králík na paprice se špeclemi podle Besky
Retro street food ze sousedního Polska. Vyzkoušejte zapiekanku!
Bramborové gnocchi se zeleninou z jednoho plechu

S Klárou v kuchyni: Společně u stolu, nad pivem i v cukrárně

Pekingská kachna v restauraci Sia

Pekingská kachna v restauraci Sia Zdroj: archiv Together

  • Zavřít

Pekingská kachna v restauraci Sia Zdroj: archiv Together

Když jsem dostala pozvání na gastro tour po restauracích sítě Together, ráda jsem přijala. Tahle síť totiž sdružuje místa, která patří mezi hojně navštěvované podniky, o kterých se hodně a v dobrém mluví!

Mezi pražské stálice už dozajista patří belgická brasserie Bruxx nebo oblíbený Vinohradský parlament, který nabízí českou kuchyni a tankové pivo Staropramen, stejně jako Potrefená husa v Hybernské ulici v centru Prahy. Novinkou, která právě září na pražském gastronomickém nebi je dvojice podniků ve Šporkovském paláci – asijská Sia a převratný Cukrář Skála.

Sladký začátek dne

Sešli jsme se s několika dalšími novináři hned po ránu v Cukrář Skála, kde nás přivítali majitelé sítě Together, Viktor Kaplan a David Petřík. A samozřejmě i Lukáš Skála, který je tváří a hlavně srdcem této neobvyklé cukrárny. Otevřený prostor s prosklenými stěnami, za kterými můžete sledovat samotnou přípravu dortů a zákusků, jednoduchá vitrína s dortíky a jeden vysoký stůl, u kterého si můžete dát na stojáka kávu a koláč… Víc toho nečekejte, tady si u kafíčka s kamarádkou nepoklábosíte. Za to tady pořídíte opravdu špičkové cukrářské výrobky, které si můžete odnést sebou a vychutnat si je v pohodlí domova.

Na co jsou zde právem hrdí, a co jde také nejvíce na odbyt, jsou klasické české zákusky jako indián, koňaková špička, punčák, kremrole či efektní laskonka kubistických tvarů. Vše je vyráběno podle původních postupů z těch nejlepších ingrediencí. A třeba vás překvapí, že laskonka je z mandlí a ne z kokosu. Ten se totiž začal používat jako levná náhražka – původní receptura je ale právě z mandlí a má jemnější chuť.

V nabídce jsou kromě dortů i domácí zmrzliny, koláče, buchty a také delikátní pralinky. Unikátní je i nabídka zmrzlinových dortů. A pokud vám zachutnají zdejší kremrole, můžete se těšit na novou pobočku Cukrář Skála v gurmet pasáži v Dlouhé, která bude právě zaměřena na kremrole s různými náplněmi.

Cukrář Skála, V Celnici 6, Praha 1, www.cukrarskala.cz

Cukrář Skála nabízí špičkové dortíky i pralinky, Foto: archiv Together

Asie v sousedství

Ve Šporkovském paláci sídlí i restaurace Sia, která si za krátkou dobu od otevření získala pověst nejprogresivnější asijské restaurace v Praze. Šéfkuchař a spolumajitel Jiří Štift zde vytvořil pulsující prostor na třech průchozích patrech, kterým dominují otevřené kuchyně. Můžete tak sledovat kuchaře při práci. Tým je složený z kuchařů z celé Asie a díky tomu jsou výsledná jídla autentická, ale s moderním švihem.

Největší specialitou podniku je pekingská kachna, která se zde připravuje tradičním postupem, který je opravdu specifický a dost náročný. Výsledkem je ale jídlo, na které se budete vracet. Jak nám Jiří Štift prozradil, kachen prodají až 4 tuny měsíčně!

V prostředním patře je kuchyně, v níž se připravují oblíbené knedlíčky všeho druhu – my jsme ochutnali vepřové a s krevetou. A dokonce si zde vyrábí i vlastní domácí nudle, což je také celkem věda :) Ve spodním patře je dominantou otevřený robata grill, na kterém vám připraví opravdové lahůdky od mořských plodů, přes zeleninu až po špičkové maso.

Sia, V Celnici 6, Praha 1, www.siarestaurant.cz

Zažijte autentický asijský street food v Sia, Foto: archiv Together

Skokem z Asie do Evropy

Z ulice V celnici jednoduše projděte pasáží Millénium do Hybernské, kde se nachází restaurace Potrefená husa. I ta má tři patra a kapacitu přes 300 míst. V nabídce nechybí Staropramen z tanku, jídelní lístek je průřezem české i evropské gastronomie, doplněný o steaky a burgery z grilu. V polední nabídce najdete téměř výhradně oblíbená česká jídla. My jsme ochutnali uzenou krkovici z Přeštíka s bramboráčkem a zelím a také výborné výpečky s bramborovým knedlíkem a smetanovým špenátem. Není divu, že během oběda je tu narváno, tady se zkrátka dobře najíte…

Potrefená Husa Hybernská, Dlážděná 7, Praha 1, www.potrefena-husa.eu

Poctivá česká kuchyně a dobré pivo na vás čeká v Potrefené huse, Foto: archiv Together

Belgie na kopci

Z centra jsme se přesunuli na Vinohrady, kde přímo na náměstí Míru, v bývalém domě Železničářů, najdete belgickou restauraci Bruxx. Těžko říct, co vyzdvihnout jako první. Jestli velkolepý secesní interiér s vysokými stropy zdobenými překrásnými štuky, velkoryse pojatý bar, kde vám načepují belgická piva, které doprovází i nabídka piv lahvových. Nebo belgická kuchyně? Hlavními položkami na menu, které byste neměli opominout, jsou pravé belgické hranolky a samozřejmě mušle! Slávky najdete každý den i v polední nabídce, točí zde asi 40 různých receptů, takže si je můžete dát každý den jinak :) V neposlední řadě tu můžete ochutnat i výběr ústřic (od 20. - 26. 4. zde probíhá speciální festival ústřic z různých koutů Evropy).

Bruxx je oblíbený i jako rodinná restaurace, disponuje totiž velkoryse pojatým dětským koutkem, který je společný i pro vedlejší restauraci… I vládce obou kuchyní je stejný – šéfkuchařem Bruxxu i Parlamentu je sympaťák Jan Pípal.

Bruxx, Náměstí Míru 9, Praha 2, www.bruxx.cz

V Bruxxu si dejte mušle, hranolky a degustační set belgických piv, Foto: archiv Together

A zpátky domů

Ve stejné budově, jen o jedny dveře dál, najdete restauraci, nebo spíš parádní hospodu, Vinohradský Parlament. I zde si majitelé dali záležet na kvalitě piva, čepuje se z tanku Staropramen a v rozlehlém prostoru na třech patrech si ho vychutnáte nejlépe ve společnosti přátel a dobrého jídla… A jídlo zde je opravdu pouze ryze české – žádné špagety ani salát Caesar tady nepotkáte. Každá dobrá restaurace má svoje signature dish a v Parlamentu je to nadýchaný slaný větrník s hovězím masem, křenovým přelivem, zelným salátem a silnou masovou šťávou. Tenhle slaný „dortíček“ se opravdu povedl! A ocenili jsme i skvělé domácí bramborové chipsy s uzenou solí a česnekovým dipem i vyladěný tatarák.

A pokud se s přáteli nad pivkem a dobrotami „rozsedíte“, po zavíračce se můžete volně přesunout do vedlejšího výčepu, kde se o vás hezky postarají až do čtyř hodin do rána!

Vinohradský Parlament, Korunní 1, Praha 2, www.vinohradskyparlament.cz

Dobrá česká hospoda, kde se skvěle najíte, Foto: archiv Together

Připravila Klára Michalová

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Sdílejte článek
Štítky restaurace s Klárou v kuchyni restaurace v Praze Bruxx Cukrář Skála Potrefená husa Sia restaurant Together Vinohradský Parlament

Návrhy pro vás

Novinky

Připravte se na jaro se zelenými polévkami. Vítězí u vás špenát, hrášek, nebo spíš chřest?

Snídaně
9

Míchaná vejce na topince se špenátem a chilli

Recepty

Jaro na talíři: Vajíčkový salát s ředkvičkami a medvědím česnekem

Vegetariánské

Staročeská pučálka se sýrovými noky podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Maso

Mexický hovězí guláš s fazolemi

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Znáte lemon curd? Připravte jemný citronový krém 3x jinak a naučte se ho používat v kuchyni

Recepty

Studená ředkvičková polévka s bílým jogurtem

Snídaně

Snídaňové burgery se slaninou, sýrem a míchanými vejci


Přečtěte si také

Novinky

Připravte se na jaro se zelenými polévkami. Vítězí u vás špenát, hrášek, nebo spíš chřest?

Novinky

KOKO ve varu: Každodenní inspirace, recepty, rady i osvědčené pokusy v jediném pořadu

Snídaně

Míchaná vejce na topince se špenátem a chilli

Novinky

K podniku s přísnými pravidly se přidal další. K masu si děti musí dát zeleninu!

Recepty

Jaro na talíři: Vajíčkový salát s ředkvičkami a medvědím česnekem

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Jak na správné třídění odpadů nejen v kuchyni? Poradíme, jak na to!

Novinky

Požár před 130 lety byl pro boudu Dvoračky zásadní. Ze samoty se stala oblíbená horská hospoda

Vegetariánské

Staročeská pučálka se sýrovými noky podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty

Smetanová fregola s uzeninou a trojím hráškem

Recepty

Rychlá večeře za pár kaček: Fleky se zelím a slaninou

Těstoviny
4

Rychlá večeře: Nivová omáčka k těstovinám

Sladké

Velikonoční vajíčka z listového těsta s tvarohem a broskvemi

Sladké

Mechový dort – jednoduchý recept ze špenátu s krémem z mascarpone

Sladké

Vzpomínka na dětství: Kynuté šátečky plněné tvarohem

Maso

Mexický hovězí guláš s fazolemi

Recepty

Kuře nebo krůta à la kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Maso

Krůtí směs s bramborami a paprikou z jednoho pekáče

Recepty

Jaro na talíři: Vajíčkový salát s ředkvičkami a medvědím česnekem

Recepty

Kuře nebo krůta à la kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Maso

Krůtí směs s bramborami a paprikou z jednoho pekáče

Gastro akce a food festivaly

Michelinské umění a barman světové třídy v The Monkey Bar Prague

Recepty

Kořeněný pečený čaj s rozmarýnem

Nápoje

Horký vánoční punč z červeného vína a rumu s brusinkami

Ryby a mořské plody

Treska skrei s paprikovým pyré a pažitkovými baby brambůrky

Ryby a mořské plody

Poklady francouzské kuchyně: Treska po pařížsku

Polévky

Chowder aneb hustá lososová polévka s kukuřicí

Novinky

Připravte se na jaro se zelenými polévkami. Vítězí u vás špenát, hrášek, nebo spíš chřest?

Recepty

Studená ředkvičková polévka s bílým jogurtem

Recepty

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Snídaně
9

Míchaná vejce na topince se špenátem a chilli

Recepty

Jaro na talíři: Vajíčkový salát s ředkvičkami a medvědím česnekem

Snídaně

Snídaňové burgery se slaninou, sýrem a míchanými vejci

Recepty

Jaro na talíři: Vajíčkový salát s ředkvičkami a medvědím česnekem

Vegetariánské

Staročeská pučálka se sýrovými noky podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Vegetariánské

Konfitované pórky s čočkou Puy a pórkovým krémem podle Ottolenghiho

Sladké

Thajské banánové smaženky s kokosem

Recepty

Jablečný chalupářský koláč babičky Haničky

Maso

Opálené kuře s karamelovým dresinkem a klementinkou podle Ottolenghiho

Recepty

Jaro na talíři: Vajíčkový salát s ředkvičkami a medvědím česnekem

Saláty

Poklady francouzské kuchyně: Slavnostní obědový salát s kuřecími játry a pomerančem

Saláty

Elegantní lyonský salát se zastřeným vejcem

Recepty

Kuře nebo krůta à la kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Recepty
5

Slaná pohanková kaše s majoránkou, slaninou a zastřeným vejcem

Recepty

Vepřové výpečky se špenátem a chlupatými knedlíky – recept na českou klasiku, jak ji máme rádi

Vybíráme pro vás

Zákony vlka

Kriminální

Dobré zprávy

Komedie

Půlnoční zpověď

Drama / Kriminální

Pálava

Komedie
Zobrazit více

Aktuální témata

Válka na Ukrajině
  • Historie konfliktu
  • COVID-19
  • Jak ušetřit
Česká kuchyně
  • Rychlé večeře
  • Oblíbená dětská jídla
  • Zdravé snídaně
ZOO
  • Můj muž to dokáže
  • Pálava
  • Máme rádi Česko
Horoskopy
  • Celebrity
  • Seriály pro ženy
  • Jak zhubnout
2. světová válka
  • Historie
  • Zajímavosti
  • Elon Musk
Bramboráky
  • Dýňová polévka
  • Kulajda
  • Bramboračka
Velikonoční mazanec
  • Velikonoční nádivka
  • Velikonoční věnec
  • Velikonoční beránek
Palačinky
  • Tvarohová bábovka
  • Brownies
  • Hrnkový perník

Neuteklo vám?

ZOO

Rodinný / Romantický

Černé vdovy

Komedie / Kriminální

Lásce navzdory

Komedie / Romantický

Zasněná láska

Komedie / Romantický / Telenovela
Zobrazit více

cnn

Kuciakův otec: O Jankovi se šíří konspirační teorie. Chtějí ho zdiskreditovat, tuším kdo Zrušit 17. listopad, nebo raději Svátek práce? Podívejte se, jak hlasovali lidé Přestěhujte se k nám a dostanete 1,7 milionu, láká švýcarská vesnička. Má to ale háček

zoom

Alkohol v těhotenství výrazně mění obličej dítěte. Stačí i extrémně malé množství vína Stovky psů z Černobylu zmutovaly. Co odhalila nová analýza jejich DNA? Zabijácké sršně se valí Evropou a ohrožují i Česko. Jak se dá invaze zastavit?

zeny

5 nejmocnějších znamení zvěrokruhu, která vždy dosáhnou svého. Jste mezi nimi? Služka a prostitutka na Hradě? Nepopulární Marta Gottwaldová dodnes budí lítost Jak zhubnout 10 kg – jde to za měsíc i za týden? Zdravé a reálné způsoby hubnutí

living

Petr Pavel s manželkou míří do Lumbeho vily. Nádherné obydlí má bohatou historii Milionář, o kterém se mluví. Takhle bydlí Vratislav Mynář a jeho manželka Alex Jak se zbavit mechu v trávníku. Doporučené vápnění může podpořit růst pampelišky

cool

Nový horor je tak drsný, že diváci utíkají z kin brečet a vyhodit večeři ze žaludku. Dokoukáte jeho trailer? 9 věcí, které nevíte o Smrtonosné pasti 2: Našli jste v ní padoucha z Terminátora 2? 4 nejlepší filmové vesmíry: Od Avengers ke Star Wars

iprima

Eva Burešová odhalila utajený intimní svět. Nechala nahlédnout do svého bydlení Čenská, Svěráková či Vetchá. Jak vypadají ženy českých herců, které žijí v ústraní? Talentu mají na rozdávání. Top 10 umělců, kteří oslnili svými výkony

autosalon

Nová kamera na mostech pokutuje řidiče za jeden z nejčastějších prohřešků. Je první, která to umí Radar posílá pokuty za 3,9 km/h navíc. Je to past na řidiče, do které může spadnout každý Nejnovější teoretické otázky v autoškolách jsou záludnější, než byste čekali. Vyzkoušejte si je

fresh

Jak připravit nejlepší bramborovou kaši. Naučte se 6 jednoduchých triků Nejlepší recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka Mramorová hrníčková bábovka

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Masopustní masky Velikonoční přání Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno MS v hokeji 2023 Velikonoce 2023 Tatarák podle Pohlreicha FIlmy od Marvelu Velikonoční svátky Aloe vera Program a výsledky MS v hokeji Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Vše o houbách Velikonoční zvyky Tabulky a skupiny MS v hokeji

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
Apple Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.