Suroviny
- Sumeček africký (s kůží) 2 filety
- cibule (střední) 1 ks
- paprika 1 ks
- loupaná rajčata (sekaná) 1 plechovka
- česnek 1 stroužek
- šalvěj (čerstvé) 3 listy
- římský kmín (mletý) 1/2 lžičky
- chilli
- olej 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy:
- V litinovém hrnci na oleji orestujte na měsíčky nasekanou cibuli. Po chvíli přidejte na kostičky nakrájenou papriku a na plátky nasekaný česnek.
- Restujte společně zvolna asi 2 minuty, pak přidejte mletý římský kmín, čerstvé lístky šalvěje a obsah plechovky sekaných loupaných rajčat (případně chilli).
- Přidejte 150 ml vody, zamíchejte a vařte pod pokličkou asi 10 minut.
- Mezitím si nakrájejte na třetiny filety sumečka s kůží (ta nám zabrání, aby se ryba při dušení rozpadla).
- Osolené a opepřené porce ryby dejte do omáčky a vařte společně ještě asi 7 minut (dle velikosti porcí). Omáčku nakonec dosolte dle chuti.
- Podávejte s dušenou rýží.