Suroviny
- kuřecí prsní řízek 500 g
- těstoviny 250-300 g
- cherry rajčata 250 g
- sůl
- pepř
- směs koření (na drůbež)
- vejce 4
- mléko 4 PL
- strouhaný parmazán 40-50 g
- olivový olej 4 PL
- hladká mouka 4 PL
- cukr 2 PL
Tagliatelle
Postup přípravy
Tagliatelle
- Vejce rozkvedláme, přidáme mouku tak, aby bylo těsto husté, nikoliv tuhé, těsto rozválíme, necháme proschnout, poté nakrájíme na nudlovém stroji (velikost si nastavíme cca na 0,5-1 cm), a opět necháme nudle řádně proschnout.
- Rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Vejce rozkvedláme a smícháme s mlékem a s nastrouhaným parmazánem. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a rajčátka opečeme. Poté je posypeme cukrem, zlehka opepříme a osolíme a dusíme deset minut na mírném ohni.Ř
Řízek
- Řízky naklepeme, opepříme, osolíme a obalíme v mouce a v těstíčku z vajec a strouhaného parmazánu. V pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje.
- Řízky namočíme v těstíčku, necháme okapat, pak teprve položíme do rozehřátého oleje a z každé strany opékáme dozlatova. Hotové řízky klademe na papírovou utěrku, aby se vsákl přebytečný tuk.
- Podáváme s těstovinami a dozdobíme rajčátky a snítky bylinek, např. bazalkou.
Autor receptu: Markéta Novozámská