Suroviny
- vepřový bůček (poměr masa a sádla 2:3) 2 kg
- suché bílé víno 150 ml
- tymián (čerstvý) několik snítek
- česnek 6 větších stroužků
- sůl
- pepř
Postup přípravy:
- Maso nakrájejte na kostky cca 1–2cm, vložte do pomalého hrnce spolu s oloupanými stroužky česneku, tymiánem, solí a pepřem. Promíchejte a podlijte vínem.
- Zapněte na stupeň I. a nechte vařit 8 hodin. Pomalý hrnec nemusíte hlídat, občas jen promíchejte. Po uplynutí doby vaření maso trochu rozmačkejte šťouchadlem na brambory, ne úplně na kaši, ale aby v rillettes zůstaly kousky masa.
- Samozřejmě vyndejte zbylé větvičky tymiánu. Rillettes přendejte do čistých skleniček s víčkem, zalijte sádlem a nechte vychladnout. Skladujte v lednici.
Pokud máte rádi spíš paštiky, zkuste tuto podle videoreceptu od Karolíny:
Nebo další recepty na rillettes: