Andrea Motlíková

Rillettes z vepřového bůčku s tymiánem a česnekem připravené v pomalém hrnci

Moje hodnocení
2x

Vepřová pochoutka, typická pro francouzskou kuchyni, to jsou rillettes! Aby se maso krásně rozpadalo a všechny ingredience se prolnuly, doporučujeme vařit v pomalém hrnci. Veškerý čas se vám vrátí ve famózních chuti.

4 porce
300 minut
francouzská

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Maso nakrájejte na kostky cca 1–2cm, vložte do pomalého hrnce spolu s oloupanými stroužky česneku, tymiánem, solí a pepřem. Promíchejte a podlijte vínem.
  2. Zapněte na stupeň I. a nechte vařit 8 hodin. Pomalý hrnec nemusíte hlídat, občas jen promíchejte. Po uplynutí doby vaření maso trochu rozmačkejte šťouchadlem na brambory, ne úplně na kaši, ale aby v rillettes zůstaly kousky masa.
  3. Samozřejmě vyndejte zbylé větvičky tymiánu. Rillettes přendejte do čistých skleniček s víčkem, zalijte sádlem a nechte vychladnout. Skladujte v lednici.

Pokud máte rádi spíš paštiky, zkuste tuto podle videoreceptu od Karolíny:

Nebo další recepty na rillettes:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Andrea Motlíková

V kuchyni vždy otevřeno Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.


Přečtěte si také

Recepty