Suroviny
- máslo (změklé, neslané) 100 g
- crème fraîche 4 lžíce
- majonéza 4 lžíce
- citronová šťáva (z 1 citronu)
- citronová kůra (z 1 citronu)
- uzený losos (bez kůže) 320 g
- kapary (propláchnuté a odkapané) 2 lžíce
- kopr (nasekaný) 2 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý )
- toustový chléb
- kopr (větvičky)
- kaviár
- citronát (klínky)
Postup přípravy
- Dobře našlehejte máslo, k němu pak všlehejte crème fraîche, majonézu, citronovou kůru a šťávu. Lososa natrhejte na šupinky a přidejte do směsi. Vidličkou lososa vmíchejte, aby se vše spojilo, ale nechávejte směs trochu hrubší. Vmíchejte kapary a kopr a dochuťte solí a pepřem.
- Až do podávání nechte pomazánku chladit. Podávejte s nasucho opečenými toasty, ozdobené větvičkami kopru, trochou lososového kaviáru a klínky citronu.
- Prima tip: Nepromíchávejte směs příliš do jemna, aby si zachovala trochu textury.