Suroviny
Vývar
- voda 500 ml
- bílé víno 200 ml
- sůl
- pepř 5 kuliček
- nové koření 5 kuliček
- bobkový list 2 ks
- řapíkatý celer 1/2 řapíku
- citron 2 tenké plátky
- pórek 5cm kousek
- tymián 1 snítka
Postup přípravy
- Všechny ingredience na vývar dejte do rendlíku, uveďte k varu a vařte cca 10 minut.
- Poté přidejte lososa vcelku i s kůží a vařte cca 15 minut (až je dobře provařený). Stáhněte z ohně, nechte vychladit ve vývaru. Poté z lososa oberte světlé maso (tmavé maso a kůži nepoužívejte). Maso natrhejte do misky, přidejte nasekaného uzeného lososa a majonézu. Dochuťte citronovou šťávou, solí, pepřem. Nechte min. 2 hodiny v lednici odležet. Před podáváním smíchejte s nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou.
- Z mladé cukety škrabkou na brambory podélně vytvořte tenké plátky. Na každý plátek cukety naneste pomazánku, zamotejte do rolek a vesele ozdobte bylinkami, ředkvičkou, nudličkami papriky, mrkví…