Suroviny
- kachní stehna 2 ks
- kachní sádlo 250 g
- rozmarýn 2 snítky
- tymián 2 snítky
- česnek 2 stroužky
- cibule 1/2 ks
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Pekáč rozehřejte na plotně, přidejte trošku kachního sádla a opečte oloupanou polovinu menší cibule, dva stroužky česneku (rozklepněte rukou a klidně nechte i se slupokou) a snítky bylinek, aby se všechno pěkně rozvonělo. Přidejte zbytek sádla a nechte roztopit.
- Kachní stehna dobře osolte, opepřete a vložte do pekáče se sádlem. A dejte péct do rozehřáté trouby minimálně na tři hodiny na cca 110 °C. Sádlo by mělo jen lehce probublávat, proto ho raději zkontrolujte a teplotu trouby podle toho upravte.
- Jakmile jsou stehna hotová, vyndejte je ven ze sádla a nechte vychladnout. Následně oberte maso z kostí na jednotlivá vlákna. Přidejte trošku vychladlého kachního sádla a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Maso můžete dát do jakékoli uzavíratelné skleničky. Když ho poté zalijete kachním sádlem, vydrží vám nějakou chvíli v lednici. Pokud si s tím dáte i trošku práce, věřím, že takovou skleničku kachního rillettu můžete použít jako dárek. Přece jen být originální se cení, a pokud se to dá i sníst, cení se to ještě více.