návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Zeleninový nákyp

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Zeleninový nákyp
Autor: profimedia.cz Zeleninový nákyp
Bezlepkový nákyp, který si vás získá díky krémové konzistenci a zeleninové náplni. Pošmáknou si tak i vegetariáni.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Oba druhy brambor vařte ve vodě asi 15–20 minut doměkka.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte olej a restujte nakrájený pórek asi 5 minut doměkka. Přidejte sušené bylinky a špenát a povařte 3 minuty. Vmíchejte hrášek a sundejte z plamene.
  3. Brambory slijte a přidejte k nim máslo, šlehačku a hořčici. Rozmačkejte do krémové směsi.
  4. Máslem vymažte zapékací misku a přendejte do ní polovinu bramborové směsi. Uhlaďte zadní stranou lžíce a zasypejte směsí z pórku a hrášku.
  5. Přidejte zbytek brambor a zasypejte čedarem. Pečte v troubě 20 minut dozlatova.

Zeleninový nákyp 2 Foto: Zeleninový nákyp; foto: profimedia.cz