Slepičárna

Zapečené kotlety se smetanou a cibulí

Moje hodnocení
16x

Snadné a na suroviny nenáročné recepty, díky kterým snadno nasytíte celou rodinu? Takové tipy jsou naprosto k nezaplacení! A právě takový pro vás dnes máme, máte se na co těšit. Zapečené maso s bramborem a smetanou je oblíbená klasika.

4 porce
90 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vepřovou pečeni nakrájejte na 8 plátků.
  2. Osolte a opepřete je. Na rozpálené pánvi maso orestujte cca 2 a 2 minuty dozlatova z každé strany.
  3. Kotlety vyndejte z pánve, dejte si je stranou na talíř a na výpeku orestujte na plátky nakrájenou cibuli.
  4. Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte je na 3 mm tenké plátky. Pekáček vymažte olejem.
  5. Na dno dejte první vrstvu brambor, přidejte část orestovaného masa, cibulku a tymián. Průběžně osolte a opepřete podle chuti. Opakujte, dokud neskončíte vrstvou brambor.
  6. Přiklopte pokličkou nebo alobalem a pečte přibližně 30 minut. Mezitím si nastrouhejte sýr, vyšlehejte smetanu a promíchejte to společně.
  7. Odklopte pekáček, zalijte smetanovo-sýrovou směsí a ozdobte zbývajícím tymiánem (pokud ho ještě máte). Pečte odklopené dozlatova, asi 40 minut.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Slepičárna

Jana a Štěpán Vašákovi Slepičárna

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!


Přečtěte si také

Recepty