Suroviny
- hladká mouka 300 g
- moučkový cukr 50 g + na obalení
- vanilkový cukr 1 sáček
- máslo (studené ) 250 g
- bílé víno 4 lžíce
- hladká mouka (na pomoučení)
Postup přípravy
- Do mísy prosejte mouku, moučkový a vanilkový cukr. Rozkrájejte navrch máslo, promíchejte ho nožem s moukou a přilijte víno. Rychle vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v chladu odležet alespoň 1 hodinu, ale klidně přes noc.
- Na lehce pomoučené ploše rozválejte odpočinuté těsto na plát silný asi 7 mm a vykrajujte z něj drobnější tvary. Skládejte je vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem.
- Troubu předehřejte na 190 °C. Tvary pečte v předehřáté troubě zhruba 15 minut, až zrůžoví. Délka pečení závisí na velikosti tvarů i síle těsta.
- Upečené cukroví obalte v moučkovém cukru.
Vínové cukroví Zdroj: Téměř zapomenuté recepty
Vyzkoušejte také výborné marokánky ze smetany podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE