Vepřové plátky pěti vůní
Zdroj: Citrony a limety
Vepřové plátky pěti vůní
Zdroj:
Citrony a limety
Bez limetové kůry a šťávy by toto vepřové bylo poměrně fádním výtvorem. Ujistěte se, že použijete bio limetu, aby byla chuť co nejvýraznější. Přípravu tohoto barevného a chutného pokrmu si určitě užijete.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 180 °C.
-
Na připravený plech s pečicím papírem rozprostřete šalotku, česnek, hrušky, zázvor, cukr, tamari a směs koření pěti vůní, pokapejte 2 lžícemi oleje a vše dobře promíchejte. Pečte v předehřáté troubě 20 minut nebo dokud hrušky nezměknou. Nakonec přimíchejte limetovou šťávu.
-
Mezitím potřete vepřové maso 2 lžičkami oleje, limetovou kůrou a obalte je v sezamových semínkách. V keramickém hrnci rozehřejte zbývající olej a rovnoměrně maso osmažte ze všech stran, aby krásně zhnědlo. Hrnec poté přendejte do trouby a pečte 15 minut nebo dokud nebude maso řádně propečené. Pak jej přikryjte alobalem a nechejte 5 minut odpočívat.
-
Hrnec s osolenou vodou přiveďte k varu a fazolky uvařte doměkka. Okořeněné vepřové maso nakrájejte na plátky a podávejte spolu s hruškovou směsí a fazolkami.
Vepřové plátky pěti vůní
Zdroj: Citrony a limety
Vepřové plátky pěti vůní
Zdroj:
Citrony a limety