návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Vepřové plátky pěti vůní

4 porce
do 1 hodiny
Vepřové plátky pěti vůní
Vepřové plátky pěti vůní Autor: Citrony a limety
Bez limetové kůry a šťávy by toto vepřové bylo poměrně fádním výtvorem. Ujistěte se, že použijete bio limetu, aby byla chuť co nejvýraznější. Přípravu tohoto barevného a chutného pokrmu si určitě užijete.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. 
  2. Na připravený plech s pečicím papírem rozprostřete šalotku, česnek, hrušky, zázvor, cukr, tamari a směs koření pěti vůní, pokapejte 2 lžícemi oleje a vše dobře promíchejte. Pečte v předehřáté troubě 20 minut nebo dokud hrušky nezměknou. Nakonec přimíchejte limetovou šťávu. 
  3. Mezitím potřete vepřové maso 2 lžičkami oleje, limetovou kůrou a obalte je v sezamových semínkách. V keramickém hrnci rozehřejte zbývající olej a rovnoměrně maso osmažte ze všech stran, aby krásně zhnědlo. Hrnec poté přendejte do trouby a pečte 15 minut nebo dokud nebude maso řádně propečené. Pak jej přikryjte alobalem a nechejte 5 minut odpočívat. 
  4. Hrnec s osolenou vodou přiveďte k varu a fazolky uvařte doměkka. Okořeněné vepřové maso nakrájejte na plátky a podávejte spolu s hruškovou směsí a fazolkami.
Vepřové plátky pěti vůní
Vepřové plátky pěti vůní
Citrony a limety

Citrony a limety
Ursula Ferrigno

Podtitulek 75 chutných způsobů, jak si užít vaření z citrusů napovídá, jak dokážou tyhle plody oživit a ozvláštnit mořské plody, těstoviny a samozřejmě dezerty. Ano, všichni je známe, ale často si jejich skvělou šťávu vymačkáváme jen do čaje. Velká škoda. Autorka vtipně využívá rozdílů v chuti a vůni příbuzných plodů a páruje je s dalšími surovinami přesně tak, jak je potřeba, v celé řadě zajímavých receptů. S těmihle svěžími nápady získá vaše vaření opravdu šťávu, plus se toho o těchto plodech leccos dovíte.

Vydalo nakladatelství Omega.

Související témata: Hlavní jídla