návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Vepřová pečínka na hruškách

Hodnoceno: 0x
6 porcí
do 1,5 hodiny
Vepřová pečínka na hruškách
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Vepřová pečínka na hruškách
Hrušky se stejně jako jablka skvěle hodí i do slaných jídel – vlastně jsou v tomto směru naprosto podceňované! Předurčuje je k tomu jejich pevnost a umírněná sladkost, což s jemným masem výtečně ladí. Nepodceňujte ani aromatické schopnosti fenyklu, ten je k vepřovému jako stvořený, zaokrouhlí jeho vůni velmi elegantním způsobem. Tohle je „vepřovka“ v aristokratickém provedení.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Semínka fenyklu rozdrťte v hmoždíři nebo je rozemelte v mlýnku. Promíchejte je s česnekem, 2 lžícemi oleje, 1 lžičkou soli a trochou pepře. Směsí důkladně potřete maso a položte ho do velkého pekáče.
  2. V míse promíchejte cibuli, brambory, hrušky, 1 lžičku soli, trochu pepře a zbylý olej. Směs rozestřete okolo masa. Vložte do trouby a pečte asi 70 minut, až bude maso měkké.
  3. Maso přendejte na prkýnko a nechte asi 5 minut odpočívat. Pak ho nakrájejte na plátky a podávejte s pečenými hruškami a bramborami.
Vepřová pečínka na hruškách
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Vepřová pečínka na hruškách
Související témata: vepřová pečeně , Hlavní jídla