Suroviny
- vepřová pečeně 1 kg
- semínka fenyklu 1 lžíce
- česnek, nadrobno nakrájený 2 stroužky
- olivový olej 4 lžíce
- červené cibule, rozkrojené na čtvrtky 2 ks
- malé brambory 500 g
- pevné hrušky, například Bartlettovy, rozkrojené na čtvrtky a zbavené jaderníků 3 ks
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 °C. Semínka fenyklu rozdrťte v hmoždíři nebo je rozemelte v mlýnku. Promíchejte je s česnekem, 2 lžícemi oleje, 1 lžičkou soli a trochou pepře. Směsí důkladně potřete maso a položte ho do velkého pekáče.
- V míse promíchejte cibuli, brambory, hrušky, 1 lžičku soli, trochu pepře a zbylý olej. Směs rozestřete okolo masa. Vložte do trouby a pečte asi 70 minut, až bude maso měkké.
- Maso přendejte na prkýnko a nechte asi 5 minut odpočívat. Pak ho nakrájejte na plátky a podávejte s pečenými hruškami a bramborami.
Vepřová pečínka na hruškách Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD