Vepřová pečínka na hruškách
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Vepřová pečínka na hruškách
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Hrušky se stejně jako jablka skvěle hodí i do slaných jídel – vlastně jsou v tomto směru naprosto podceňované! Předurčuje je k tomu jejich pevnost a umírněná sladkost, což s jemným masem výtečně ladí. Nepodceňujte ani aromatické schopnosti fenyklu, ten je k vepřovému jako stvořený, zaokrouhlí jeho vůni velmi elegantním způsobem. Tohle je „vepřovka“ v aristokratickém provedení.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 200 °C. Semínka fenyklu rozdrťte v hmoždíři nebo je rozemelte v mlýnku. Promíchejte je s česnekem, 2 lžícemi oleje, 1 lžičkou soli a trochou pepře. Směsí důkladně potřete maso a položte ho do velkého pekáče.
-
V míse promíchejte cibuli, brambory, hrušky, 1 lžičku soli, trochu pepře a zbylý olej. Směs rozestřete okolo masa. Vložte do trouby a pečte asi 70 minut, až bude maso měkké.
-
Maso přendejte na prkýnko a nechte asi 5 minut odpočívat. Pak ho nakrájejte na plátky a podávejte s pečenými hruškami a bramborami.
Vepřová pečínka na hruškách
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Vepřová pečínka na hruškách
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD