Suroviny
- lilek 2 malé nebo 1 velký
- olivový olej 4 lžíce
- Kikkoman Teriyaki (BBQ omáčka s medem) 8 lžic
- halloumi sýr (nakrájený na plátky) 250 g
- houska (sezamové ) 4 ks
- rukola (čerstvá ) 1 hrst
Další výborné recepty, kterým dodá výjimečnou chuť kvalitní sójová omáčka, najdete v našem speciálu:
Odkaz
Sójová omáčka Kikkoman
Vaření s kvalitní sójovou omáčkou je zábava s jistým úspěchem! Vyberte si ze spousty nových receptů.
Postup přípravy
- PŘÍPRAVA NA PÁNVI: Nakrájejte lilek na kolečka silná asi 2 cm, okraje vyhoďte. Potřete jednotlivá kolečka lilku olivovým olejem po obou stranách. Lilek smažte 4 minuty na mírném ohni, dokud nezměkne a nezíská nazlátlou barvu.
- Polijte jej Kikkoman Teriyaki BBQ omáčkou s medem, ztlumte plamen a smažte několik dalších minut. Lilek otáčejte, aby se omáčka vsákla rovnoměrně.
- Mezitím zahřejte olej na druhé pánvi a po dobu 1 – 2 minut na ní smažte plátky sýra halloumi.
- Připravte si housky. Na každou polovinu položte několik listů rukoly, na spodní díl 2 kolečka orestovaného lilku, zalijte je 1 lžící Kikkoman Teriyaki BBQ omáčkou s medem, přidejte sýr halloumi, přiklopte horní polovinou housky a podávejte.
- PŘÍPRAVA NA GRILU: Nakrájejte lilek na kolečka silná asi 2 cm a okraje vyhoďte. Potřete jednotlivá kolečka lilku olivovým olejem po obou stranách. Grilujte po dobu 4 – 5 minut, dokud kousky nezměknou. Průběžně lilek otáčejte.
- Vyjměte z grilu a potřete Kikkoman Teriyaki BBQ omáčkou s medem. Znovu položte na gril a opékejte 1 – 2 minuty na každé straně.
- Mezitím nechte rozpéct také sýr halloumi. Potřete jej zbývajícím olejem a následně Kikkoman Teriyaki BBQ omáčkou s medem. Opékejte na grilu 2 – 3 minuty z každé strany, dokud nezměkne.
- Připravte si housky. Na každou polovinu položte několik listů rukoly, na spodní díl 2 kolečka orestovaného lilku, přidejte sýr halloumi, přiklopte horní polovinou housky a podávejte.