Suroviny
- vejce 3 ks
- polotučný tvaroh 250 g
- brynza 100 g
- majonéza 2 lžíce
- ajvar (nebo ljutěnica) 2 lžíce
- červená cibule 1/2 ks
- mletá uzená paprika 1/2 lžičky
- sůl 1/2 lžičky
Postup přípravy
- Vejce uvařte natvrdo (9 minut), poté je prudce zchlaďte a oloupejte.
- Do větší misky dejte tvaroh a rozdrobenou brynzu. Přidejte majonézu, ajvar, červenou cibuli nakrájenou na drobné kostičky, mletou uzenou papriku a sůl.
- Promíchejte a nakonec něžně vmíchejte vejce nakrájená na kostičky.
- Podávejte na chlebu jako pomazánku nebo jako dip k čerstvé zelenině (kromě salátové okurky a papriky se hodí také kedlubna, mrkev, ředkev nebo řapíkatý celer).
Připravte si jednoduchou vajíčkovou pomazánku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE.