Vajíčková pomazánka s brynzou a ajvarem

Moje hodnocení
4x

Pomazánka se základem z tvarohu a vajec je přímo bílkovinová bomba a skvěle se hodí jako lehká a přitom výživná večeře. Výraznou chuť jí dodá slovenský ovčí sýr brynza a balkánská čalamáda ajvar nebo ljutěnica. Hotovou pomazánku můžete samozřejmě mazat na dobrý chleba, ale skvělá je i jako dip podávaný s čerstvou zeleninou.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vejce uvařte natvrdo (9 minut), poté je prudce zchlaďte a oloupejte.
  2. Do větší misky dejte tvaroh a rozdrobenou brynzu. Přidejte majonézu, ajvar, červenou cibuli nakrájenou na drobné kostičky, mletou uzenou papriku a sůl.
  3. Promíchejte a nakonec něžně vmíchejte vejce nakrájená na kostičky.
  4. Podávejte na chlebu jako pomazánku nebo jako dip k čerstvé zelenině (kromě salátové okurky a papriky se hodí také kedlubna, mrkev, ředkev nebo řapíkatý celer).

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty