archiv Boxxi

Uzený losos s pečenou kořenovou zeleninou

Moje hodnocení
12x

Uzený losos je považován za delikatesu, kterou si většina z nás dopřeje jen při zvláštních příležitostech. Obsahuje ale hodně bílkovin, hořčík, selen, vitamíny B a D, takže bychom ho rozhodně mohli do svého jídelníčku zařadit častěji. Kromě obligátních chlebíčků můžete použít uzeného lososa v mnoha dalších receptech – zkuste třeba netradiční salát z kořenové zeleniny ve skandinávském stylu, kterému kouřová chuť lososa báječně sluší.

2 porce
30 minut
skandinávská

Suroviny

Dresink

Postup přípravy

  1. Uzeného lososa natrhejte na větší kusy. Snítky kopru otrhejte ze stonku, nasekejte a promíchejte s uzeným lososem. Dejte stranou.
  2. Zeleninu oloupejte a nakrájejte na stejně silné plátky. Cibuli na klínky. Zeleninu a cibuli smíchejte s olejem a pečte v troubě při 180 °C cca 25 minut.
  3. Mezitím smíchejte olej, med, dijonskou hořčici a šťávu z 1/2 citronu. Dochuťte solí.
  4. Upečenou zeleninu smíchejte s dresinkem a po vychladnutí přidejte nastrouhanou kůru z 1/2 citronu.
  5. Na mělký talíř dejte pečenou zeleninu a navrch položte kousky uzeného lososa.

Rybí boxxi – pro zdravý životní styl

Rybí maso je bohatým zdrojem živin a tělu prospěšných tuků. Islandské ryby se navíc vyznačují velmi nízkým obsahem těžkých kovů. Právě tento typ ryb, který odborníci doporučují konzumovat i několikrát týdně, najdou zákazníci v nabídce e-shopu Boxxi. Kromě tradičních druhů jako treska tmavá, treska obecná, arktický losos, tuňák jsou to i ty méně známé a chuťově velmi zajímavé jako okouník, mořský ďas nebo siven severní. Nechybí ani delikatesy v podobně uzeného lososa či halibuta. Ke každé rybě si mohou zákazníci vybrat víno z produkce malých tuzemských i zahraničních vinařství, které se k ní chuťově hodí nejlépe.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Boxxi


Přečtěte si také

Recepty