Suroviny
- uzený losos 100 g
- kopr (čerstvý ) 1/2 hrsti
- petržel (kořenová ) 2 ks
- brambory 5 ks
- mrkev 2 ks
- cibule 1 ks
- olivový olej 2 lžíce
- citron 1 ks
Dresink
- med 1 lžíce
- dijonská hořčice 1/2 lžíce
- olivový olej 100 ml
- sůl
Postup přípravy
- Uzeného lososa natrhejte na větší kusy. Snítky kopru otrhejte ze stonku, nasekejte a promíchejte s uzeným lososem. Dejte stranou.
- Zeleninu oloupejte a nakrájejte na stejně silné plátky. Cibuli na klínky. Zeleninu a cibuli smíchejte s olejem a pečte v troubě při 180 °C cca 25 minut.
- Mezitím smíchejte olej, med, dijonskou hořčici a šťávu z 1/2 citronu. Dochuťte solí.
- Upečenou zeleninu smíchejte s dresinkem a po vychladnutí přidejte nastrouhanou kůru z 1/2 citronu.
- Na mělký talíř dejte pečenou zeleninu a navrch položte kousky uzeného lososa.
Rybí boxxi – pro zdravý životní styl
Rybí maso je bohatým zdrojem živin a tělu prospěšných tuků. Islandské ryby se navíc vyznačují velmi nízkým obsahem těžkých kovů. Právě tento typ ryb, který odborníci doporučují konzumovat i několikrát týdně, najdou zákazníci v nabídce e-shopu Boxxi. Kromě tradičních druhů jako treska tmavá, treska obecná, arktický losos, tuňák jsou to i ty méně známé a chuťově velmi zajímavé jako okouník, mořský ďas nebo siven severní. Nechybí ani delikatesy v podobně uzeného lososa či halibuta. Ke každé rybě si mohou zákazníci vybrat víno z produkce malých tuzemských i zahraničních vinařství, které se k ní chuťově hodí nejlépe.
Uzený losos s pečenou kořenovou zeleninou 2 Zdroj: archiv Boxxi