Najděte si recept
Na co máte chuť?

Sýrový quiche s rajčaty
Tradiční quiche jistě znáte, ale napadlo vás někdy dát v receptu více prostoru rajčatům? Jeden takový pro vás máme. Budete překvapeni, kolik možností quiche nabízí!
do 1 hodiny
Další recepty z konzervovaných rajčat najdete v tomto speciálu:
Suroviny
Těsto:
- hladká mouka 200 g
- studené máslo 150 g
- voda 80 ml
- sůl
Náplň:
- loupaná rajčata Mutti PELATI 1 plechovka
- ricotta 250 g
- čerstvý sýr typu lučina 200 g
- vejce 2 ks
- sůl
- muškátový oříšek
- čerstvé oregano
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ve větší míse smíchejte mouku, změklé máslo, vodu a spojte je v hladké nelepivé těsto.
- Vytvarujte těsto v kouli, zabalte do fólie a nechte odležet v lednici 30 minut.
- Smíchejte ricottu s lučinou, vejcem, solí a muškátovým oříškem.
- Nechte okapat loupaná rajčata Mutti PELATI na cedníku.
- Vyválejte z těsta placku a vložte ji do vymazané koláčové či dortové formy a okraje ořízněte. Propíchejte těsto vidličkou.
- Polijte těsto směsí a ozdobte loupanými rajčaty.
- Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 30 minut.
- Po vychladnutí ozdobte oreganem.
PRIMA TIP: Ani kapka nazmar
Využijte Mutti PELATI loupaná rajčata naplno a zužitkujte šťávu jako omáčku ke quichi. Přidejte do ní 2 lžíce olivového oleje, bazalku, sůl a pepř. Směs promixujte a přelijte jí sýrový koláč. Baví vás vaření s výrobky Mutti? Objevte další recepty s rajčaty!
Využijte Mutti PELATI loupaná rajčata naplno a zužitkujte šťávu jako omáčku ke quichi. Přidejte do ní 2 lžíce olivového oleje, bazalku, sůl a pepř. Směs promixujte a přelijte jí sýrový koláč. Baví vás vaření s výrobky Mutti? Objevte další recepty s rajčaty!