Těsto
- hladká mouka 200 g
- máslo (studené ) 150 g
- voda 80 ml
- sůl
Náplň
- loupaná rajčata (Mutti PELATI) 1 plechovka
- ricotta 250 g
- čerstvý sýr (typu lučina) 200 g
- vejce 2 ks
- muškátový oříšek
- čerstvé oregano
- sůl
Další recepty z konzervovaných rajčat najdete v tomto speciálu:
Postup přípravy
- Ve větší míse smíchejte mouku, změklé máslo, vodu a spojte je v hladké nelepivé těsto.
- Vytvarujte těsto v kouli, zabalte do fólie a nechte odležet v lednici 30 minut.
- Smíchejte ricottu s lučinou, vejcem, solí a muškátovým oříškem.
- Nechte okapat loupaná rajčata Mutti PELATI na cedníku.
- Vyválejte z těsta placku a vložte ji do vymazané koláčové či dortové formy a okraje ořízněte. Propíchejte těsto vidličkou.
- Polijte těsto směsí a ozdobte loupanými rajčaty.
- Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 30 minut.
- Po vychladnutí ozdobte oreganem.
PRIMA TIP: Ani kapka nazmarVyužijte Mutti PELATI loupaná rajčata naplno a zužitkujte šťávu jako omáčku ke quichi. Přidejte do ní 2 lžíce olivového oleje, bazalku, sůl a pepř. Směs promixujte a přelijte jí sýrový koláč. Baví vás vaření s výrobky Mutti? Objevte další recepty s rajčaty!